foto

Caroline Dhavernas

  • nar. 15.5.1978 (41 let)
    Montréal, Quebec, Kanada

Biografie

Tato kanadská herečka se narodila 15. května 1978. Otec Sébastien Dhavernas a matka Michéle Deslauriers jsou taktéž herci. Sestra, se kterou má téměř totožnou barvu hlasu, se věnuje spíše než herectví dabingu. Díky francouzsko-kanadskému původu se její jméno Caroline čte jako „Carolyn“ a příjmení „Davernaus“ (v angličtině je mylně čteno jako „Daverna“).

Svou kariéru začala již v osmi letech, kdy propůjčila svůj hlas postavě známého francouzského slona Babara v animovaném seriálu. První hraná role potom přišla ve 12-ti letech ve filmu COMME UN VOLEUR (1990). Dále se potýkala s drobnějšími rolemi v různých seriálech, až přišla hlavní role v biografickém snímku HEART: THE MARILYN BELL STORY (2001), který popisoval život Marylin Bell, první ženy, která v roce 1954 přeplavala 32 mil široké jezero Ontario. Následovala další hlavní role - ve filmu EDGE OF MADNESS (2002), kde zabila svého manžela.

Caroline se víc a víc dostávala lidem do povědomí, a tak kromě vedlejších rolí ve filmech jako OUT COLD nebo LOST AND DELIRIOUS ji můžeme spatřit i v epizodě ( S12E17 „Girl Most Likely“) jednoho z nejúspěšnějších kriminálních seriálů – LAW & ORDER, kde jako mladá lesbická dívka zabije svou přítelkyni.

Její nejslavnější role přišla v roce 2004, kdy vyhrála konkurz do seriálu WONDERFALSS (2004) na ústřední postavu Jaye Tyler, dívky, jež má sice vysokoškolský diplom z filosofie, ale také schopnost slyšet mluvit neživé objekty, což už umí zkomplikovat život, a je to jeden z hlavních vtipů seriálu. Seriál si získal mnoho diváků, ale i přes jejich zájem televize Fox ukončila jeho vysílání. Nepomohla ani petice, na kterou 20th Century Fox reagovalo pouze vydáním DVD s kompletními epizodami seriálu (Caroline svou postavu namluvila i ve francouzském překladu seriálu).

Caroline se navrátila k filmu, a to celkem úspěšně. Mohli jsme ji vidět v NIAGARA MOTEL (2006), kde byla za ztvárnění Loretty nominována na Genie Awards za nejlepší výkon herečky ve vedlejší roli. Zahrála si i v (do roku 2009) nejnákladnějším filmu kanadské historie režírovaném Paulem Grossem – PASSCHENDAELE (2008). Toto historické válečné drama znázorňuje kontrast mezi válkou a láskou.

Byla přizvána ke spolupráci na minisérii pro HBO produkovanou Stevenem Spielbergem a Tomem Hanksem THE PACIFIC (2010), která sleduje osudy tří amerických námořníků bojujících v Pacifiku za 2. světové války. V roce 2010 bude k vidění opět v seriálu LAW & ORDER v malé epizodní roli, romantické komedii THE SWITCH nebo v hororovém thrilleru z hlavy M. Night Shyamalana DEVIL.

... "nightevan" _ _ _

Herecká filmografie

Filmy

2018 Hyperlight
2017 Easy Living
2016 Legenda o létající kánoi
Slepá Vaysha
2015 Zakázaná komnata
2014 Le Vrai du faux
2013 Goodbye World
Nahoře-dole (TV film)
2012 Mars a Avril
2010 Wrecked
Záměna
Ďábel
2009 Pláč sovy
Polda po tátovi
2008 Bitva o Passchendaele
2007 Jak přežít vlastní matku
Osudové selhání
2006 Hollywoodland
Jako všichni ostatní
Láska a zvíře
Motel Niagara
2005 Ach ty holky!
2003 The Tulse Luper Suitcases, Part 1: The Moab Story
Tulse Luper Suitcases, The: Antwerp
Červený nos
2002 Baroness and the Pig, The
Moutons de Jacob, Les
Na pokraji šílenství
2001 Heart: The Marilyn Bell Story (TV film)
Ztracená
Šílenci na prknech
1999 Návrat domů
Île de sable, L'
1996 Oreille de Joé, L'
1993 Cap Tourmente

TV seriály

2019 Mary Kills People (TV seriál)
Episode 6 (S03E06)
Episode 5 (S03E05)
Switzerland Has Trees (S03E04)
další epizody (6)
2018 Mary Kills People (TV seriál)
Fatal Flaw (S02E06)
Come to Jesus (S02E05)
Ride or Die (S02E04)
další epizody (6)
2017 Mary Kills People (TV seriál)
Morning Glory (S01E06)
The Judas Cradle (S01E05)
Raised by Wolves (S01E04)
další epizody (6)
2016 Blue Moon (TV seriál)
2015 Hannibal (TV seriál)
The Wrath of the Lamb (S03E13)
The Number of the Beast Is 666 (S03E12)
...And the Beast from the Sea (S03E11)
další epizody (13)
2014 Les Beaux Malaises (TV seriál)
Hannibal (TV seriál)
Mizumono (S02E13)
Tome-wan (S02E12)
Ko No Mono (S02E11)
další epizody (13)
2013 Hannibal (TV seriál)
Savoureux (S01E13)
Relevés (S01E12)
Rôti (S01E11)
další epizody (13)
2011 Off the Map (TV seriál)
There's a Lot to Miss About the Jungle (E13)
Hold on Tight (E12)
Everything's as It Should Be (E11)
další epizody (13)
2010 The Pacific (TV seriál)
Home (E10)
Guadalcanal/Leckie (E01)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Láska zvrácená (S09E07)
2004 Wonderfalls (TV seriál)
Caged Bird (E13)
Totem Mole (E12)
Cocktail Bunny (E11)
další epizody (13)
2002 Právo a pořádek (TV seriál)
Girl Most Likely (S12E17)
2000 Tag (TV seriál)
The Secret Adventures of Jules Verne (TV seriál)
1999 Polock, Le (TV seriál)
1998 Réseaux (TV seriál)
1997 Lobby (TV seriál)
1996 Urgence (TV seriál)
1993 Zap (TV seriál)
1991 Marilyn (TV seriál)
1990 Les filles de Caleb (TV seriál)

Dokumentární

2014 Hannibal Post Mortem (TV film)

Host

TV pořady

2004 Tout le monde en parle (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace