foto

Susanna White

  • nar. 1960
    Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Držitelka ceny BAFTA a dvou nominací na Emmy Susanna White byla hlavní režisérkou televizního dokumentárního seriálu HBO Generation Kill o americké účasti ve válce v Iráku. Seriál byl nominován na 11 cen Emmy. V roce 2005 režírovala seriál pro BBC s názvem Bleak House, který mimojiné získal ocenění BAFTA. Následoval seriál Osudová láska Jany Eyrové. Kariéru začala natáčením dokumentů, několik jich udělala pro BBC nebo Channel 4 (Rocket Men, Volvo City). V roce 1996 natočila The Museum, film o londýnském muzeu Victoria & Albert Museum.

V roce 1997 se začala věnovat dramatům. Pro Channel 4 natočila snímek Bicycle Thieves, který byl prvním z několika spoluprácí se spisovatelem Blakem Morrisonem. O tři roky později natočila dokument věnovaný anglickému básníkovi WH Audenovi nesoucí název Tell Me The Truth About Love. Dále natočila několik epizod seriálu Teachers a televizní film Love Again. Susanna White se dlouhodobě zajímá o vztahy matek a chův. Sama jejich pomoc využívala při výchově svých dvojčat. Natočila dokument o tvůrci Mary Poppins PL Traversovi.

Zdroj: Bontonfilm

Režijní filmografie

Filmy

2017 Woman Walks Ahead
2016 Zrádce mezi námi
2010 Kouzelná chůva a Velký třesk
2007 Diary of a Nobody, The (TV film)
2005 Pan Harvey zapaluje svíčku (TV film)
2004 Lie with Me (TV film)
2003 Love Again (TV film)
1997 Bicycle Thieves

TV seriály

2018 Trust (TV seriál)
Consequences (E10)
White Car in a Snowstorm (E09)
The Deuce: Špína Manhattanu (TV seriál)
We're All Beasts (S02E06)
2016 Miliardy (TV seriál)
Where the F*ck Is Donnie? (S01E09)
2015 Mystérium sexu (TV seriál)
Večírek ve čtyřech (S03E11)
2012 Konec přehlídky (TV seriál)
2011 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Nebezpečná služebná (S02E03)
2008 Generation Kill (TV seriál)
2006 Osudová láska Jany Eyrové (TV seriál)
2005 Ponurý dům (TV seriál)
2003 Teachers (TV seriál)
Epizoda 11 (S03E11)
Epizoda 10 (S03E10)
2002 Teachers (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
2000 Attachments (TV seriál)
1999 Holby City (TV seriál)

Dokumentární

1995 Modern Times (TV seriál)
1981 Forty Minutes (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace