foto

Dana Carvey

  • nar. 2.6.1955 (65 let)
    Missoula, Montana, USA

Biografie

Dana Carvey sa narodil v meste Missoula, v Montane. Je synom učiteľov Billie a Williama. Jeho brat Brad Carvey pracuje ako inžinier a dizajnér programu Video Toaster. Postava Gartha Algara, ktorú stvárnil vo filme Wayneov svet je voľne založená na portréte Brada. Carvey vyrastal v luteránskej rodine. Keď mal tri roky, jeho rodina sa presťahovala do mesta San Carlos v Kalifornii. V roku 1981 hral malú rolu v snímke Halloween II. O rok neskôr si zahral v, u nás nie veľmi známom, seriáli One of the Boys. V roku 1984 hral vo filme This Is Spinal Tap, ktorý režíroval Rob Reiner a účinkoval aj v seriáli Blue Thunder.

Robbie "xstar" XxX

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Dana Carvey: Straight White Male, 60 (TV film)
2002 Pán převleků

TV pořady

1996 Dana Carvey Show, The (TV pořad)
1995 Dana Carvey: Critics' Choice (TV pořad)
1991 Comic Relief IV (TV pořad)

Host