foto

Ryan Stiles

  • nar. 22.4.1959 (60 let)
    Seattle, Washington, USA

Biografie

Ryan Lee Stiles se narodil jako nejmladší z pěti dětí. Dětství prožil ve Vancouveru v Britské Kolumbii, kde byl jeho otec vedoucím v rybářském závodu. V 17 letech opustil střední školu Richmond Secondary, aby se mohl věnovat kariéře komedianta. Krátce pracoval v otcově podniku, aby si vydělal na živobytí, než začal hrát improvizační představení u Vancouver ThetreSports League. V roce 1986 pak získal místo v renomovaném torontském komediálním souboru Second City.

Tou dobou už žil s Patricíí McDonaldovou, kterou potkal v roce 1981. V roce 1988 se vzali, mají spolu tři děti a žijí v domě na předměstí Bellinghamu ve státě Washington, kde otevřel Upfront theatre, zaměřené, jak jinak než na improvizační komedie.

Právě improvizační pořad „Whose line is it anyway?“ mu přinesl největší slávu. V roce 1989 si ho všimli producenti této britské show a Stiles se v něm postupně zabydlel a pravidelně objevoval až do roku 1998. Jeho popularita z tohoto pořadu se přenesla i do USA. V roce 1995 ho o spolupráci na své show požádal Drew Carey, se kterým nakonec uvedli v roce 1998 první díl americké verze „Whose line“. Stiles se objevil spolu s Colinem Mochriem ve všech epizodách vysílaných až do roku 2006. Publikum si pamatuje zejména jeho imitovací scénky nebo jeho averzi k muzikálním úkolům v této show, kterou dával okázale a vtipně najevo.

Televizní diváci si ho mohli všimnout i ve filmových rolích, z nichž nejznámější jsou asi party v obou ŽHAVÝCH VÝSTŘELECH. S Charliem Sheenem se setkal i při natáčení sitcomu DVA A PŮL CHLAPA.

Václav "swinevenca" Štancl

Herecká filmografie

Filmy

2009 Astro Boy
Bless This Mess (TV film)
Memory Lanes (TV film)
2007 Opravdový Jonathan
2003 Nikdo se nic nedozví
2001 Rock & Roll Back to School Special (TV film)
1997 Courting Courtney
1993 Žhavé výstřely 2
1991 Life As We Know It! (TV film)
Žhavé výstřely
1989 Andrea Martin... Together Again (TV film)
1985 Rainbow War

TV seriály

2012 Are You There, Chelsea? (TV seriál)
2011 Working Class (TV seriál)
2008 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Půda musí být vlhká (S05E13)
2007 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Úlisný jako Ken (S04E19)
2000 Buzz Lightyear of Star Command (TV seriál)
1999 The Norm Show (TV seriál)
1997 Dharma & Greg (TV seriál)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)
1994 Weird Science (TV seriál)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Kazeta (S02E18)
1993 The John Larroquette Show (TV seriál)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Neplánované dítě (S02E06)
1990 Lumpíci (TV seriál)
Parker Lewis musí vyhrát (TV seriál)
1988 Murphy Brown (TV seriál)
1986 It's Garry Shandling's Show. (TV seriál)
1984 Who's the Boss? (TV seriál)
1983 The Hitchhiker (TV seriál)
1972 The Beachcombers (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2009 Memory Lanes (TV film)

Host

TV pořady

2011 Drew Carey's Improv-A-Ganza (TV pořad)
2003 Celebrity Poker Showdown (TV pořad)
1999 Martin Short Show, The (TV pořad)
1998 Whose Line Is It Anyway? (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1988 Whose Line Is It Anyway? (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace