foto

Simon Rhee

  • nar. 28.10.1957 (63 let)
    San Jose, California, USA

Biografie

Mistr Simon Rhee, filmový kasadér a herec, se narodil 28. října 1957 v San Jose v Kalifornii jako Minhi Y. Rhee. Většinu dětství ovšem strávil v Soulu v Koreji, kde započal svůj trénink bojových umění. První druh bojového umění, se kterým se setkal bylo Tae Kwon Do. Zapsali jej na něj rodiče, poněvadž měl po meningitídě hodně oslabený organismus a potřeboval jej opět posílit. Bojové umění jej ale velmi oslovilo a proto v tréninku pokračoval i po návratu do USA. V současné době je držitelem sedmého Danu Tae-Kwon Du a čtvrtého Danu v Hap Ki Du. Kromě toho neustále cvičí Wing Chung Kung Fu i boj se zbraněmi.

Známý je především svou výbornou kopací technikou a také tím, že mnohé filmové hvězdy připravuje na fyzicky náročné scény (např. Marcus Allen, Faye Dunaway, Heather Locklear, Lorenzo Lamas, A.C. Cowlings, Beau Bridges, Jay Leno nebo Eric Roberts). Sám vychovává ty nejlepší instruktory bojových umění a pořádá semináře ve všech koutech Ameriky i po světě.

Filmu se jako herec, kaskadérský koordinátor a choreograf bojových scén věnuje už více než 20 let. Za svou karéru se podílel na více než 70 filmech a nic nenasvědčuje tomu, že by mělo jít o číslo konečné. Jako herce jej u nás proslavila role zdánlivě neporazitelného korejského zápasníka Dae Hana ve filmu NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH (1989), kterou si v sequelu zopakoval.

V současné době žije v jižní Kalifornii se svou maželkou a dvěma syny.

Radek "Dinsberg" Bábík

Herecká filmografie

Filmy

2020 The Opening Act
2018 Fury of the Fist and the Golden Fleece
Sestra
2015 Ktown Cowboys
Na vlastní pěst
Straight Outta Compton
Underdog Kids
2012 Vražedná hra
2011 Tři mušketýři
2010 Zpověď zabijáka
2009 Ballistica
Honeysting, The
Umění války 3: Odplata
2007 Ten Největší
2006 18 Fingers of Death!
2004 Clementine
2003 Loupež po italsku
Spiknutí
2002 Mach 2
Pán převleků
2001 Suplent
2000 Vrah se vrací
1998 Smrtonosná zbraň 4
1997 Psycho Sushi
T-N-T
1995 Osudová volba
1994 Zmije
1993 Karate tiger 6: Nejlepší z nejlepších 2
Za kakuto oh
1992 Univerzální voják
1991 Zúčtování v Malém Tokiu
1989 Karate tiger 5: Nejlepší z nejlepších
1988 Neslyšní zabijáci
1984 Furious
1977 The Kentucky Fried Movie

TV seriály

2019 No Matter What (TV seriál)
2012 Up All Night (TV seriál)
Rivals (S01E13)
2010 Nahoru a dolů (TV seriál)
Chapter 8 (S02E02)
Policajti z L. A. (TV seriál)
U-Boat (S02E03)
2007 24 hodin (TV seriál)
Day 6: 2:00 a.m.-3:00 a.m. (S06E21)
2006 Vražedná čísla (TV seriál)
Projekt Brutus (S03E10)
2005 Vincentův svět (TV seriál)
Čínská čtvrť (S02E06)
2004 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Případy na hlavu (S01E01)
Ztraceni (TV seriál)
Policejní odznak (TV seriál)
Riceburner (S03E12)
2003 Reno 911! (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Zbloudilá střela (S03E13)
2000 Policejní okrsek (TV seriál)
1994 Walker, Texas Ranger (TV seriál)
Tygří oko (S03E10)
1992 Growing Pains (TV seriál)

Dokumentární

2017 Legendary Stunt
2009 Comedy Is Pain

Host

TV pořady

2006 Bojová akademie (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky