foto

Josh Henderson

  • nar. 25.10.1981 (39 let)
    Dallas, Texas, USA

Biografie

Americký herec a zpěvák Joshua Baret Henderson se narodil 25. října 1981 v texaském Dallasu. S matkou Sharon a dvěma mladšími sestrami Hannah a Chelseou vyrůstal v Tulse, kde v roce 2000 absolvoval na Memorial High School. Po škole se vrátil do rodného Dallasu na konkurz do pěvecké reality show Popstars. Byl vybrán mezi šesti favority a vyhrál hudební příležitost ve skupině Scene23. Tato kariéra neměla dlouhého trvání, jelikož se skupina záhy rozpadla, ale Josh si novou zkušeností otevřel dveře do širokého světa umění směrem k herectví.

Hereckou dráhu zahájil prostřednictvím seriálových rolí jako ONE TO ONE (2001), MAYBE IT'S ME (2001), 8 SIMPLE RULES (2002). Postavu adolescenta Austina McCanna si zahrál ve slavném seriálu ZOUFALÉ MANŽELKY (2004) v 16 epizodách. Hlavní roli Bo Ridera ztvárnil ve vojenském pořadu TAM NĚKDE (2005) zaměřeném na válku v Iráku a během 3 epizod se mihl v teen seriálu 90210 (2008) než dostal opět přední příležitost v pokračování oblíbené mýdlové opery DALLAS (2012) jako čerstvá mladá krev a syn JR a Sue Ellen John Ross Ewing.

Stejně snadno herec vstoupil do světa filmu. Hororovou roli ve video filmu LEECHES! (2003) získal kuriózně doporučením svého manažera u režiséra Davida DeCoteaua. Ten byl Joshem tak ohromen, že jej tentýž den angažoval do hlavní role. Ve vedlejší roli se ukázal v teen komedii SEXBOMBA OD VEDLE (2004), po boku Dennise Quaida v rodinné komedii TVOJE, MOJE A NAŠE (2005), s Channingem Tatumem v hudebním dramatu LET´S DANCE (2006) a v jedné z hlavních rolí v romantické komedii JAK NA HOLKY (2009) pro změnu s manželkou Tatuma Jennou.

Sympatický urostlý Josh se rád pohybuje v hudební branži, účinkuje ve videoklipech a show zpěvaček Ashlee Simpson nebo Ashley Tisdale. S Ashlee prožili dvouletý románek. Mezi jeho přítelkyně údajně patřila také Paris Hilton. Herec je aktivním členem sportovního týmu basketbalistů Hollywood Knights Celebrity. Dalšími koníčky ve volném čase jsou parní lázeň, posilovna, tanec, klasické filmy. Zvláštním znamením herce je různobarevnost očí zvaná heterochromie. Levé oko má zelené, zatímco pravé má modré, ale jak se zdá, na budoucí slibnou kariéru to nemá žádný vliv.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2018 Time for Me to Come Home for Christmas (TV film)
2014 Bez úniku
2013 Rushlights
2010 Betwixt (TV film)
2009 Jak na holky
2008 Zlomyslný apríl
2006 Fingerprints
Let's Dance
Zbořené mosty
2005 Tvoje, moje a naše
2004 Sexbomba od vedle
The Deerings (TV film)
2003 Leeches!
Newton (TV film)

TV seriály

2018 The Arrangement (TV seriál)
The Long Game (S02E01)
2017 The Arrangement (TV seriál)
The New Narrative (S01E10)
Sins (S01E09)
The Betrayal (S01E08)
další epizody (10)
2014 Dallas (TV seriál)
Brave New World (S03E15)
Endgame (S03E14)
Boxed In (S03E13)
další epizody (15)
2013 Dallas (TV seriál)
Legacies (S02E15)
Guilt by Association (S02E14)
Love & Family (S02E13)
další epizody (15)
2012 Dallas (TV seriál)
Revelations (S01E10)
Family Business (S01E09)
No Good Deed (S01E08)
další epizody (10)
2009 90210: Nová generace (TV seriál)
Ahoj, sbohem, ámen (S01E12)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Krvavý sport (S10E05)
2008 90210: Nová generace (TV seriál)
Kdo doopravdy jsem (S01E11)
Kdo hraje hry (S01E10)
2007 Zoufalé manželky (TV seriál)
Můj muž, ten protiva (S03E16)
Všechny ty maličkosti, co děláte spolu (S03E15)
Už si vzpomínám (S03E14)
další epizody (5)
2006 Zoufalé manželky (TV seriál)
Zázračná píseň (S03E10)
Děti a Art (S03E08)
Prásk! (S03E07)
další epizody (6)
2005 Tam někde (TV seriál)
Follow the Money (E13)
Weapons of Mass Destruction (E12)
Orphans (E11)
další epizody (13)
2004 North Shore (TV seriál)
Rodney (TV seriál)
2002 8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter (TV seriál)
Do Over (TV seriál)
She Spies (TV seriál)
2001 Maybe It's Me (TV seriál)
One on One (TV seriál)

Host

TV pořady

2017 E! News: Daily Pop (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)

Fanoušci tvůrce