foto

Olga Dabrowská

  • nar. 11.8.1968 (50 let)
    Praha, Československo

Biografie

Olga Dabrowská (1968) vystudovala katedru dramaturgie a scenáristiky na pražské FAMU (1996). Jako dramaturgyně, režisérka a scenáristka spolupracovala s Českou televizí (např. námět a scénář k televiznímu filmu Kukačky, režie Zuzana Zemanová). Režírovala nebo spolurežírovala zde řadu autorských dokumentů a publicistických pořadů. Podílela se na vzniku režijního debutu Petra Zelenky Knoflíkáři (1997), kde si v povídce Civilizační návyky také zahrála dvojici s Davidem Černým. Jako dramaturgyně a pomocná režisérka fungovala u dalšího snímku Petra Zelenky Mňága - Happy End (1996) a spolu s ním napsala námět a scénář tragikomedie Samotáři (2000) jejich generačního vrstevníka Davida Ondříčka. Jako producentka se podílela na snímku Cabriolet (2001) režiséra Marcela Bystroně. Kuličky (2008) jsou její celovečerní debut.

44. MFF K. Vary 2009

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Cena za štěstí
2008 Kukačky (TV film)
Kuličky

TV seriály

2004 Nadměrné maličkosti (TV seriál)
Muž, kterého chtějí (S01E06)

Dokumentární

2016 Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa

Herecká filmografie

Filmy

1997 Knoflíkáři

TV seriály

2018 Modrý kód (TV seriál)
Zuby drápy (S03E16)

Dokumentární

1996 Mňága - Happy End

Režijní filmografie

Filmy

2019 Cena za štěstí
2013 Roznese tě na kopytech (TV film)
2010 Alma (TV film)
2008 Kuličky

Dokumentární

2016 Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa
1994 Chikopelo (TV film)

Producentská filmografie

Filmy

2001 Cabriolet

Host

TV pořady

2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace