foto

Céline Sciamma

  • nar. 12.11.1980 (37 let)
    Pontoise, Val-d'Oise, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Céline Sciammaová, rodačka z Cergy-Pontaise, vystudovala francouzskou literaturu a začala studovat scenáristiku na L'École Nationale Supérieure des Métiers de l'Image et du Son v Paříži. Jako svůj celovečerní hraný debut natočila snímek Akvabely (2007).

Zdroj: Febiofest 2008

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Můj život Cuketky
V sedmnácti
2014 Holčičí parta
2011 Klukanda
2007 Akvabely
2006 Cache Ta Joie (studentský film)

Režijní filmografie

Filmy

2014 Holčičí parta
2011 Klukanda
2010 Pauline
2007 Akvabely

Herecká filmografie

Filmy

2014 Mademoiselle

TV pořady

2008 Au Field de la nuit (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace