foto

Silvia Dionisio

  • nar. 28.9.1951 (67 let)
    Řím, Itálie

Biografie

Silvia Dionisio je italská herečka období 70 a 80 let minulého století. Narodila se v Římě, 28.9.1951. V roce 1967 vyhrála soutěž krásy Miss Teen. Silvia zažila svůj filmový debut již ve 14 letech ve filmu DARLING, jako dcera prince Cesare della Romitta. Ještě jako 16 leté děvče si zahrála v roce 1967 ve snímku SENZAČNÍ PRÁZDNINY v hlavní roli byl Louis de Funes. Její kariéra po té pokračovala zejména v italských průměrných hudebních filmech jako VACANZE SULLA COSTA SMERALDA (1968), LISA DAGLI OCCHI BLU (1969), LACRIME D´AMORE (1970). Zde se setkala se zpěváky typu Antonio Ciacci (známý jako Little Tony), Mario Tessuto či Gianni Dei.

Komediální žánr byl asi tím hlavním žánrem ve kterém se Silvia objevovala. Za svoji přibližně šestnáctiletou hereckou kariéru měla možnost být po boku velkých hvězd evropské komedie. Mimo již zmiňovaného Funese, hrála s Pierem Richardem ve filmu TRAMPOTY S KOHOUTEM (1971). S Ugo Tognazzim si zahrála IL COMMISSARIO PEPE (1969) a zejména je známá jako Tognazziho milenka Titti ve snímku MOJI PŘÁTELÉ (1975). S velkým italským komikem Paolo Villaggiem se setkala jak na počátku kariéry MANGIALA (1968), tak i ke konci ve filmu KRÁSNÁ ZEMĚ (1980).

Režisér Ruggero Deodato, natočil erotický snímek UNA ONDATA DI PIACERE, kde ztvárnila Silvia hlavní roli. Tento snímek měl velké problémy s cenzurou a pro „oplzlost“ byli režisér, herečka, producent i další členové štábu trestně stíháni. Později se dočkali úplného osvobození trestního stíhání. V erotickém snímku se objevuje i v roce 1979 LA RAGAZZA DEL VAGONE LETTO (zde hraje i čechoslovačka Zora Ulla Keslerová).

Počátkem osmdesátých let ukončila Silvia Dionisio svou hereckou kariéru a odešla ze světa filmu. Naposledy jsme ji mohli vidět v televizní mini-sérii LA CONOSCIUTA v roce 1982. Velké překvapení byl její návrat na scénu v roce 1984, kdy se objevila v reklamě na Campari s názvem OH, CHE BEL PAESAGGIO! režírováno Federico Fellinim. Po té odešla natrvalo do soukromého života.

Režisér Ruggero Deodato se stal manželem Silvie 5.12.1971, v roce 1979 se však rozvedli. Jejich syn Saverio Deodato-Dionisio narozený 8.3.1972 je známý také jako herec. V roce 1983 se vdala za římského chirurga Roberta Mazzarella, s kterým má dceru.

Petr "Hennes" Hennebichler

Herecká filmografie

Filmy

1981 Crema cioccolato e pa...prika
Murder obsession (Follia omicida)
1980 Ciao marziano
Ebreo fascista, L'
La ragazza del vagone letto
Mlčenlivé ženy venkova
1979 Aragosta a colazione
Racconti fantastici di Edgar Allan Poe, I (TV film)
Riavanti... Marsch!
1978 Inquilina del piano di sopra, L'
1977 Krásná země
Marito in collegio, Il
1976 Ab morgen sind wir reich und ehrlich
Milano violenta
Natale in casa d'appuntamento
Noi siam come le lucciole
Paura in città
Poliziotti violenti
Prosseneti, I
Společný pocit studu
Uomini si nasce poliziotti si muore
1975 Amore mio spogliati... che poi ti spiego!
Moji přátelé
Una ondata di piacere
1974 Bacio di una morta, Il
Dracula cerca sangue di vergine... e morì di sete!!!
Erotomane, L'
1973 Sgarro alla camorra
1972 À la guerre comme à la guerre
1971 La violenza: Quinto potere
1970 Coqueluche
Lacrime d'amore
Lučištník ze Sherwoodu
Prete sposato, Il
Ragazza di nome Giulio, La
Trasplante de un cerebro
1969 Il commissario Pepe
Infanzia, vocazione e prime esperienze di Giacomo Casanova, veneziano
Italiani! È severamente proibito servirsi della toilette durante le fermate
Lisa dagli occhi blu
Pensiero d'amore
Un Detective
1968 Eat It
Nude... si muore
Vacanze sulla Costa Smeralda
1967 Pronto... c'è una certa Giuliana per te
Senzační prázdniny
1966 Rita la zanzara
1965 Drahoušek

TV seriály

1982 Sconosciuta, La (TV seriál)
1974 Orlando furioso (TV seriál)
1971 All'ultimo minuto (TV seriál)
1967 Il triangolo rosso (TV seriál)

Dokumentární

2019 Deodato Holocaust - a.z.
2004 Come inguaiammo il cinema italiano - La vera storia di Franco e Ciccio - a.z.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace