foto

Taylor Momsen

  • nar. 26.7.1993 (26 let)
    Saint Louis, Missouri, USA

Biografie

Taylor Michel Momsen se narodila 26. července 1993 v St. Louis (Missouri) manželům Michaelovi a Colette Momsen. Začala hrát již ve třech letech, kdy dělala reklamu na Shake ‘N’ Bake. První televizní roli dostala v thrilleru ĎÁBELSKÁ HRA (1999), kde ztvárnila postavu Honey Bee Swan. Velká role ovšem přišla až o rok později. Zahrála si totiž po boku Jima Carreyho, malou Cindy Lou, ve vánoční komedii GRINCH (2000). Potom se objevila v menší roli jako Julie Moore ve válečném dramatu ÚDOLÍ STÍNU (2002), kde si zahrála i její mladší sestra Sloane.

Ve stejný rok dostala ještě dvě další příležitosti: SPY KIDS 2: OSTROV ZTRACENÝCH SNŮ (2002), kde ztvárnila Prezidentovu dceru Alexandru a O PERNÍKOVÉ CHALOUPCE, kde ztvárnila Mařenku. Od té doby se tři roky nikde neobjevila. Až v jedné epizodě TV seriálu MISCONCEPTIONS (2006). V roce 2002 Taylor nazpívala písničky “Rudolph the Red-Nosed Reindeer” a “One Small Voice” na album School’s Out! Christmas.

V roce 2006 si zahrála Samanthu ve filmu SAVING SHILOH a v roce 2007 Molly ve Walt Disney filmu SUPERPES. Aktuálně ji můžete vidět v americkém seriálu GOSSIP GIRL (2007), kde hraje Jenny Humphrey. Od června 2008, ve věku 14 let, je Taylor modelkou IMG.

Martin "marcek" Pölzer

Herecká filmografie

Filmy

2008 Spy School
2007 Paranoid Park
Superpes
2006 Kámoš 3
2002 O perníkové chaloupce
Spy Kids 2: Ostrov ztracených snů
Údolí stínů
2000 Grinch
Ďábelská hra

TV seriály

2012 Super drbna (TV seriál)
New Yorku, miluji tě! (S06E10)
2010 Super drbna (TV seriál)
Pod svícnem bývá tma (S04E10)
Čarodějky z Bushwicku (S04E09)
Juliet už tu nebydlí (S04E08)
další epizody (14)
2009 Super drbna (TV seriál)
Bartův stín (S03E12)
Serenino tajemství (S03E11)
Konec Disko koštěte (S03E10)
další epizody (23)
2008 Super drbna (TV seriál)
Barte, kde jsi? (S02E13)
Báječná lež (S02E12)
Archibaldův osud (S02E11)
další epizody (18)
2007 Super drbna (TV seriál)
Vánoce na Upper East Side (S01E11)
Vítejte v nóbl společnosti (S01E10)
Rodinná krize (S01E09)
další epizody (10)

Dokumentární

2019 Long Live Rock... Celebrate the Chaos

Hudební videoklipy

2017 The Pretty Reckless: Oh My God (hudební videoklip)
2016 The Pretty Reckless: Take Me Down (hudební videoklip)
2014 Fergie feat. YG - L.A. Love (La La) (hudební videoklip)
The Pretty Reckless: Fucked Up World (hudební videoklip)
The Pretty Reckless: Heaven Knows (hudební videoklip)
The Pretty Reckless: House On A Hill (hudební videoklip)
2013 The Pretty Reckless: Going to Hell (hudební videoklip)
2012 The Pretty Reckless: My Medicine (hudební videoklip)
The Pretty Reckless: You (hudební videoklip)
2010 The Pretty Reckless: Just Tonight (hudební videoklip)
The Pretty Reckless: Make Me Wanna Die (hudební videoklip)
The Pretty Reckless: Make Me Wanna Die (hudební videoklip)
The Pretty Reckless: Miss Nothing (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2009 Lopez Tonight (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)

Režijní filmografie

Hudební videoklipy

2014 The Pretty Reckless: Fucked Up World (hudební videoklip)
The Pretty Reckless: Heaven Knows (hudební videoklip)
2012 The Pretty Reckless: My Medicine (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Hudební videoklipy

2014 The Pretty Reckless: Fucked Up World (hudební videoklip)
2012 The Pretty Reckless: My Medicine (hudební videoklip)
The Pretty Reckless: You (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Hudební videoklipy

2010 The Pretty Reckless: Make Me Wanna Die (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(63)