foto

Ivan Kršiak

  • nar. 1977

Biografie

Ivan Kršiak (1977) je absolventom Akadémie umení, Fakulty dramatických umení, Katedry dokumentárnej tvorby v Banskej Bystrici. Od roku 2005 spolupracuje s režisérom a kameramanom Ľubomírom Viludom. Ich hlavnou témou je dokumentovanie životných osudov jednoduchých ľudí žijúcich na Slovensku. Sú autormi dokumentárnych filmov Jeden deň na samote (2004), Pätnásteho (2005), Ja a môj syn (2005), Na hrane (2006), Na druhom brehu (2006), Kde sme! (2007), Bača Jano Červeň (2008), Evanjelium podľa Kuča (2008).

ČSFD.cz

Režijní filmografie

Filmy

2006 Na hrane

Dokumentární

2018 Poľana
2016 Sedem hriechov civilizácie
2015 Druhý chlieb (TV film)
2014 Po tajomných stopách Slovanov (TV film)
2012 Alfréd Hičkok a cesta do Iránu
2009 Drevená história (TV film)
1991 Encyklopédia slovenských obcí (TV seriál)

Střihačská filmografie

Zvukařská filmografie

Dokumentární

2016 Zem, ktorá hľadá svoje nebo

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2016 Sedem hriechov civilizácie