foto

Jig'al Na'or

  • nar. 25.6.1958 (58 let)
    Givatayim, Izrael
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Yigal Naor je izraelský herec, který se narodil v roce 1958. Jeho první vážnou hereckou příležitostí byla role v německém filmu SVĚDEK VÁLKY, který se odehrává během jednoho z mnoha konfliktů na Arabském poloostrově. V roce 1993 si zahrál v izraelském filmu ZLATÝ POKLAD HERODA VELIKÉHO a neúspěšném hororu MUMIE ŽIJE. Rok 1996 pro něho znamenal první velký úspěch, objevil se totiž ve filmu SVATÁ KLÁRA. Za tuto roli získal cenu Izraelské filmové akademie. Mimochodem jde o film podle námětu Pavla Kohouta.

Poté si zahrál v několika televizních filmech, jmenujme například KAV 300, EGOZ, MISS ENTEBBE nebo DOBRÝ DEN, PANE SCHLOMI. V roce 2005 přišel jeho první hollywoodský velkofilm o pomstě, MNICHOV. Následovaly další televizní filmy MILUIM a DJIHAD. Poté přišel rok 2007 a role Abasiho Fawala, šéfa kontrarozvědky ve filmu ODVLEČEN. V tomto filmu se objevil po boku Reese Witherspoon a Jakea Gyllenhalla a spolupráci s nimi si velmi pochvaloval.

V roce 2008 si zahrál Saddáma Husajna v televizní minisérii SADDÁM: VZESTUP A PÁD. Za tuto roli si vysloužil chválu kritiků i diváků. V roce 2010 si zahrál ve filmech THE INFIDEL a ZELENÁ ZÓNA, kde ztvárnil generála Al Rawiho, vůdce Republikánské gardy a jednoho z nejhledanějších iráckých zločinců.

Tomáš "toy79" Přichystal

Herecká filmografie

Filmy

2017 Damascus Cover
2016 Ismach Hatani
John Stratton: V první linii
The Promise
2014 Hitabdut
300: Vzestup říše
2013 Farewell Baghdad
2012 Dead Europe
2010 Infidel, The
One Night in Emergency (TV film)
Otrokem
Zelená zóna
2007 Odvlečen
2006 Djihad! (TV film)
2005 Mnichov
2003 Dobrý den, pane Shlomi
Miss Entebbe
1999 Egoz (TV film)
1997 Dybbuk B'sde Hatapuchim Hakdoshim, Ha
1996 Svatá Klára
1993 Mumie žije
Zlatý poklad Herodese Velikého
1987 Svědek války

TV seriály

2015 Ve jménu vlasti (TV seriál)
Why Is This Night Different? (S05E04)
2014 Kfulim (TV seriál)
The Honourable Woman (TV seriál)
2013 Ambassadors (TV seriál)
2012 Sindibád (TV seriál)
Ta Gordin (TV seriál)
2009 Occupation (TV seriál)
2008 Saddám: Vzestup a pád (TV seriál)
10 dní do války (TV seriál)
2005 Miluim (TV seriál)
1997 Kav 300 (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace