foto

Jae-wook Kim

  • nar. 2.4.1983 (37 let)
    Soul, Jižní Korea

Biografie

Narodil se 2.4.1983 ve znamení Berana v hlavním městě Jižní Koreje, v Soulu. Krátce po narození se s rodiči a starším bratrem přestěhoval do Japonska, kde jeho otec, pracující jako novinář, získal práci, po sedmi letech se však vrátili do Koreje. Návrat pro něj nebyl jednoduchý, protože jen stěží uměl mluvit korejsky. Od dětství snil o spoustě povolání od kuchaře přes archeologa až po aktivistu v životním prostředí, ale nakonec zvítězilo umění. K umění měl blízko už od mládí, původně ho zajímala jen rocková hudba a stejně jako jeho bratr hrál v kapele. V 17 letech se dostal k modelingu a ačkoli se o módu příliš nezajímal, drží se ho to dodnes. Brzy přišla první nabídka k roli v seriálu.

První seriál, v němž se objevil, byl RULER OF YOUR OWN WORLD z roku 2002, a to v roli člena rockové kapely. Tato role jej však pro herectví nenadchla, naopak si umínil, že herectví není pro něj a až po několika letech změnil názor. V roce 2007 mu slávu přinesl mimořádně úspěšný komediální seriál KEOPI PEURINSEU 1HOJEOM (The First Shop of Cofee Prince), kde si zahrál introvertního a přemýšlivého Japonce, pracujícího v kavárně. První film, v němž se objevil, byl o rok pozdější SEOYANG GOLDONG YANGGWAJAJEOM AENTIKEU (Antique), což pro něj údajně nebyla jednoduchá role, protože jeho majitel vyhlášeného cukrářství byl homosexuál, ovšem zvládl to a tato role mu zajistila cenu Best New Actor na 16. ročníku Korean Entertainment Awards. Od té doby se zatím objevil jen v seriálech, kde díky schopnosti velmi dobře mluvit japonsky často hraje právě Japonce.

Přednost vždy dává hudbě a nikdy se jí nepřestal aktivně věnovat - s přáteli ze školy už před lety založili kapelu Walrus, kde Kim Jae-uk působí jako kytarista a zpěvák a sní o velkolepém turné jako z filmu Na pokraji slávy. Věnuje se také čtení a sportu (zejména fotbalu a baseballu), chtěl by dobře mluvit anglicky a španělsky a údajně hodně uklízí.

Maemi

Herecká filmografie

Filmy

2017 Čó no nemuri
2016 Deokhyeongjoo
2015 Dareum gili issda
Geogguro gaggai, dolaseo
Peulrangkeu sangsoo
Sseshibong
2008 Sayangkoldong yangkwajajeom aentikeu
2005 Daseoseun neomu manha
Monopolli

TV seriály

2019 Geunyeoui sasaenghwal (TV seriál)
Episode 16 (E16)
Episode 15 (E15)
Episode 14 (E14)
další epizody (16)
2018 Son (TV seriál)
Episode 16 (E16)
Episode 15 (E15)
Episode 14 (E14)
další epizody (16)
2017 Boiseu (TV seriál)
Sorangeui ondo (TV seriál)
Episode 40 (E40)
Episode 39 (E39)
Episode 38 (E38)
další epizody (40)
2015 Maeul : achiaraui bimil (TV seriál)
2014 Gamgyukshidae : tooshinui tansaeng (TV seriál)
2013 Hooayoo (TV seriál)
Episode 16 (E16)
Episode 15 (E15)
Episode 14 (E14)
další epizody (16)
2010 Maerineun wibakjoong (TV seriál)
Nappeun namja (TV seriál)
Episode 17 (E17)
Episode 16 (E16)
Episode 15 (E15)
další epizody (17)
Shineui kwijeu (TV seriál)
2008 Baramui nara (TV seriál)
2007 Daljaui bom (TV seriál)
Keopi peurinseu 1hojeom (TV seriál)
Episode 17 (E17)
Episode 16 (E16)
Episode 15 (E15)
další epizody (17)
2002 Ne meotdaero haera (TV seriál)