foto

Ji-hoon Joo

  • nar. 16.5.1982 (37 let)
    Jižní Korea

Biografie

Joo (Ju) začínal jako model. V roce 2003 pracoval pro značky jako Calvin Klein, Levi's a Reebok. V této branži se dočkal nemalého množství cen. Jeho hereckým debutem bylo drama OLD LOVE. Byl to však až seriál PRINCESS HOURS, který ho proslavil po celé Asii. Za tuto roli vyhrál MBC Drama Award pro nejlepšího začínajícího herce a úspěch seriálu vedl i k natočení spin-off série PRINCE HOURS.

V roce 2007 hrál Joo v televizním dramatu THE DEVIL spolu s populární herečkou Shin Min-a. Pro roli právníka v tomto seriálu si nechal ostříhat vlasy a zhubl o 5 kg. Již na začátku roku byl tento seriál jedním z nejvíce očekávaných dramat. Joo byl také vybrán mezi šest nových asijských hvězd roku 2007 na udělování 1st Astar TV Drama Awards. Nové asijské naděje byly vybrány ze zemí jako jsou Jižní Korea, Japonsko, Čína, Tchaj-wan a Thajsko.

V roce 2008 přichází debutová filmová role v úspěšném filmu ANTIQUE, podle populární japonské mangy Antique Bakery, kde Ji Hun hraje záhadného majitele cukrárny. Ještě ten samý rok byl však Joo soudem odsouzen za užívání drog (extáze a ketamin). Trestem bylo šest měsíců vězení a jeden rok podmínečně. K tomu 120 hodin obecně prospěšných prací a pokuta ve výši 360.000 wonů (cca US $ 280). Takový skandál jeho hereckou kariéru jasně ochromil.

Uvádí se, že od února 2010 herec nastoupil do armády, kde podstoupil základní vojenský výcvik před začátkem dvouleté vojenské povinnosti. Během roku byl však Ji Hun ještě hvězdou vojenského muzikálu Voyage of Life.Ten si získal spoustu popularity díky faktu, že oba hlavní protagonisté Lee Junki a Ji Hun sloužili v té době v armádě. Muzikál, který byl koprodukcí Ministerstva národní obrany a Korejské hudební a divadelní asociace u příležitosti 60. výročí korejské války probíhal celý jeden týden v Národním divadle. Asijská tvůrčí i fanouškovská základna však herce otevřeně podporuje a po jeho návratu z vojny se chystá hercův jistý comeback.

Ji Hun také založil s další hereckou hvězdou Bae Yong-Joon společnost Keyeast. Tato společnost řídí kariéru mnoha slavným korejským talentům jako Kim Hyun-joong, Lee Na-young, Choi Kang-hee, Lee Bo-young, E Ji-ah a dalším.

Karolína "Karala" L.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Amsusalin
Singwa hamkke: ingwa yeon
Špion, který se vydal na sever
2017 Singwa hamgge
2016 Ahsoora
2015 Proradní
2014 Joeun chingoodeul
2013 Gyeolhonjeonya
2012 Naneun wangyirosoyida
2009 Kichin
2008 Sayangkoldong yangkwajajeom aentikeu

TV seriály

2019 Kingdeom (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2018 프로메테우스:불의 전쟁 (TV seriál)
2015 Gamyeon (TV seriál)
2013 Medikeoltaptim (TV seriál)
2012 Dasutsongarak (TV seriál)
2007 Mawang (TV seriál)
2006 Goong (TV seriál)

Host

TV pořady

2005 Muhan dojeon (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace