Reklama

Reklama

Masta Killa

Masta Killa

nar. 18.08.1968 (55 let)
Staten Island, New York City, New York, USA

Biografie

Americký raper Masta Killa, vlastním jménem Elgin Turner, je znám jako člen hiphopové skupiny Wu-Tang Clan, ke které se přidal jako poslední. Jméno Masta Killa je odvozeno z názvu kung fu snímku 36. komnata Shaolinu (1978), jehož USA video název je Shaolin Master Killer.

V počátcích, jak sám řekl, ani nechtěl být raperem a neměl před prvním albem Wu Tang Clan jako MC žádné zkušenosti. Jeho přítel GZA, jehož rap zní podobně, vycítil u Masty talent a začal ho učit. Na prvním albu Wu Tang Clan pracoval díky svému pozdnímu příchodu do kapely jen na jednom songu „Da Mystery of Chessboxin“, ale na druhém albu je už velkou oporou a plnohodnotným členem. Jeho rap v té době přitahoval pozornost, jelikož byl pomalý a zněl bezstarostně na rozdíl od ostatních členů.

První sólovou nahrávku a album „No Said Date“ vydal se zpožděním až v roce 2004 a podíleli se na něm i členové Wu-Tang Clan. Album si vedlo u kritiků velmi dobře a zaznamenalo větší úspěch, než alba jeho kolegů. Druhé album „Made in Brooklyn“ vydal o dva roky později a produkoval ho slavný raper MF Doom. V té době se Masta Killa stal prvním z řady hiphopových umělců, kteří podporují PETA a zúčastnili se reklamy organizace na podporu práv zvířat, či vegetariánského životního stylu.

Epistemolog

Reklama

Reklama