foto

Faran Tahir

  • nar. 16.2.1963 (54 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Faranův otec je hlavním režisérem v Pakistánské Filmové Radě a se svou ženou se přestěhoval do Californie, kde oba studovali herectví a režii na Californské Univerzitě v Los Angeles. V roce 1963 se jim narodil syn Faran.

Záhy poté, co jeho rodiče dostudovali, se malý Faran vrátil do Pakistánu, kde také strávil zbytek dětství. Zpět v Los Angeles se objevil roku 1980. S nižším akademickým titulem promoval na Californské Univerzitě v Berkeley a svá vysokoškolská studia dokončil na Harvardu.

Filmový debut zažil v Disneyovské adaptaci KNIHY DŽUNGLÍ (1994) a poté se objevoval ve velkém množství seriálů americké provenience, dokud nepřišel opětovný nástup filmových rolí. SOUKROMÁ VÁLKA PANA WILSONA (2007), IRON MAN (2008) a STAR TREK (2009). Faran žije v San Diegu se svou dcerou a synem.

Herecká filmografie

Filmy

2017 Sara's Cell
The Mad Genius Project
2016 The 11th
2015 Honeyglue
Let 42
2014 Jinn
2013 Elysium
Mr. Jones
Plán útěku
Super Athlete
Torn
2010 Ashes
2009 Star Trek
2008 Iron Man
2007 Soukromá válka pana Wilsona
2005 Netvor z pouště (TV film)
2002 Diagnóza vražda - Bez slitování (TV film)
1999 ABCD
Kdekoli, jen ne tady
1998 Dražší než rubíny
Urban Relics
1997 Perfektní záskok
1994 Nová Kniha džunglí

TV seriály

2017 Bylo, nebylo (TV seriál)
A Wondrous Place (S06E15)
Page 23 (S06E14)
Útěk z vězení (TV seriál)
Contingency (S05E05)
The Prisoner's Dilemma (S05E04)
Kaniel Outis (S05E02)
12 opic (TV seriál)
Witness (S03E10)
Brothers (S03E04)
Enemy (S03E03)
další epizody (5)
2016 American Crime (TV seriál)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
další epizody (6)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Dark Waters (S06E06)
2015 Černá listina (TV seriál)
Ruslan Denisov (No. 67) (S02E11)
Poručík Backstrom (TV seriál)
Supergirl (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Vražedná práva (TV seriál)
Hello Raskolnikov (S01E10)
2014 Jak prosté (TV seriál)
The Diabolical Kind (S02E12)
Stav ohrožení (TV seriál)
2012 Dallas (TV seriál)
2011 Lovci duchů (TV seriál)
Defending Your Life (S07E04)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Hall of Mirrors (S01E13)
2009 Skladiště 13 (TV seriál)
2008 Ztraceni (TV seriál)
Rýsují se věci příští (S04E09)
2006 Spravedlnost (TV seriál)
2005 Tam někde (TV seriál)
V utajení (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 4: 7:00 a.m.-8:00 a.m. (S04E01)
2004 D.A., The (TV seriál)
2003 Odložené případy (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 2: 6:00 p.m.-7:00 p.m. (S02E11)
2002 MDs (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
2001 Alias (TV seriál)
V tajných službách (TV seriál)
2000 Bostonská střední (TV seriál)
FreakyLinks (TV seriál)
1999 Rodinné právo (TV seriál)
Soudkyně Amy (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
1998 Čarodějky (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)
1996 Chameleon (TV seriál)
Sedmé nebe (TV seriál)
1995 JAG (TV seriál)
Zprávy z New Yorku (TV seriál)
1994 Správná pětka (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
1988 Půlnoční linka (TV seriál)

Dokumentární

2013 Star Trek: Secrets of the Universe (TV film) - a.z.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace