foto

Jurij Goša Kucenko

  • nar. 20.5.1967 (51 let)
    Záporoží, Ukrajina, Sovětský svaz
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento významný herec se narodil 20. května 1967 v ukrajinském městečku Záporoží. Ve škole měl samé jedničky, kromě toho dělal sport – bojové umění. V osmnácti šel do armády, kde z povinnosti odsloužil dva roky. Ve Lvově vystudoval radioinženýrství, poté se přestěhoval do Moskvy.

Tam celou rodinu překvapil tím, že se přihlásil na vysokou školu kultury a umění MChAT. U talentových zkoušek by neuspěl, kdyby neměl komickou výslovnost písmena „r“. Na otázku „Jak se jmenujete?“ odpověděl „Goša“ (zkratka od Jurij), čímž se vykroutil ze zákeřné situace, a zaujal porotu. (Doteď je všude známý jako „Goša Kucenko“.) Během studií se seznámil s herečkou Marií Porošinovou (manželství trvalo 5 let), s kterou má dceru Polinu.

První roli Kucenko dostal v seriálu CHELOVEK IZ KOMANDY ALFA (1991). Poté hrál v celovečerních filmech, např. SNY (1993), nebo DETI CHUGUNNYKH BOGOV (1993). V roce 1995 se stal moderátorem na TV6 (pořad PARTIYNAYA ZONA) a na MUZ-TV. Po dvou letech v televizi přišlo nečekané období nezaměstnanosti herce.

Ale roku 2000 herec zase zazářil v seriálu UBOYNAYA SILA. Nejvíce ho však proslavil celovečerní film ANTIKILLER (2002), a jeho pokračování ANTIKILLER 2: ANTITERROR z příštího roku. Poté se na herce sesypalo obrovské množství nabídek. Mezi nejznámější, které přijal, patří TURECKIJ GAMBIT (2005), nebo NOČNÍ (2004) a DENNÍ HLÍDKA (2006).

NGP

Herecká filmografie

Filmy

2018 Kanikuly preziděnta
Ljubovnicy
Puškin. Viski. Rok-n-roll
2017 Grafomanija
Lazarat
O lásce - pouze pro dospělé
2016 Jolki 5
Vrač
2015 Goroskop na udaču
Strana Oz
2014 Gena Beton
Něrealnaja Ljubov
Něvidimki
Zaljotčiki
Zvězda
2013 Igra v pravdu
Jolki 3
Kurjer iz Raja
Sokrovišča ozera Kaban
Vozvraščenije Buratino
2012 Avgust. Vosmogo
Džentlmeny, udači!
Mamy
Moj pareň - Angel
Pochožděnija bravogo soldata Švejka
Rževskij protiv Napoleona
Samoubijcy
Skazka. Jesť
So mnoju vot čto proischodit
Tot ješčjo Karloson!
2011 Jolki 2
Ljubov morkov 3
Razgovor
Samka
Upražněnija v prekrasnom
2010 Ironija ljubvi
Kompensacija
2009 Antikiller D.K: Ljubov bez pamjati
Kletba kouzelného kamene
Obitajemyj ostrov. Schvatka
2008 Indigo
Láska bláznivá
Tajemný ostrov
Vsjo mogut koroli
2007 Děrzkije dni
Ljubov morkov
Paragraf 78
2006 Denní hlídka
Dikari
Žesť
2005 Harpastum
Mama, ně gorjuj 2
Turecký gambit
2004 Mars
Noční hlídka
2003 Antikiller 2: Antiterror
Kidněpping
Pud zolota (TV film)
2002 Antikiller
Aprel
Odinočestvo krovi
V dviženii
1998 Mama, ně gorjuj!
1995 Burial of the Rats (TV film)
1994 Děti čugunnych bogov
Nokťurn dlja barabana i motocikla
1993 Sny

TV seriály

2018 Skoraja pomošč (TV seriál)
2015 Londongrad (TV seriál)
Poslednij ment (TV seriál)
Snajper: Poslednij vystrel (TV seriál)
2014 Neformat (TV seriál)
2013 Balabol (TV seriál)
2005 Gibel imperii (TV seriál)
Ubojnaja sila 6 (TV seriál)
2002 Specnaz (TV seriál)
2000 Ubojnaja sila (TV seriál)

TV pořady

2012 Večernij Urgant (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2016 Vrač
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace