foto

Margaret Cho

  • nar. 5.12.1968 (50 let)
    San Francisco, California, USA

Biografie

Margaret Cho se narodila a vyrostla v korejské rodině v americkém San Francisku, kde její rodiče vlastnili knihkupectví. Po absolvování San Francisco School of the Arts se začala věnovat stand-up comedy, v roce 1994 vyhrála American Comedy Award.

V roce 1995 se poprvé objevila na televizní obrazovce v seríálu ALL AMERICAN GIRLS, který byl postaven na jejím vystupování v klubech. Seriál neměl dlouhého trvání, převážně kvůli problematickému ztvárnění života asijsko-americké rodiny. Po jeho zrušení upadla Margaret do závislosti na drogách a alkoholu.

Vrátila se až v roce 1999, když svou závislost přetavila ve vystoupení a knihu s názvem I AM THE ONE I WANT. Od té doby se objevila v mnoha seriálech a filmech. V součastnosti má svou vlastní reality show na VH1 jménem CHO SHOW, vlastní pořad na Lifetime s názvem DROP DEAD DIVA a s neutuchajícím entuziasmem se věnuje stand-up comedy.

Margaret Cho je aktivním obhájcem LGBT práv, bojuje proti rasovým a sexualním předsudkům. Její tvorba je velmi otevřená, především co se týče sexu - grafické líčení různorodých tělěsných potěšení do nejmenších detailů je pro ni typické. Často se dívá z bisexuálního a homosexuálního úhlu pohledu. Nevyhýbá se ani politice ("Sarah Palin je to nejhorší, co se stalo US po 9-11"). Je šťastně vdaná.

engu

Herecká filmografie

Filmy

2019 Hellstorm
Trixie Mattel: Skinny Legend (TV film)
Undateable John
2017 Alaska Is a Drag
Bright
Sharknado 5: Global Swarming (TV film)
2016 Hurricane Bianca
2015 Tooken
2014 Cabot College (TV film)
Senior Project
2013 Amelia's 25th
Wedding Palace
2011 Cho Dependent
2008 Prop 8: The Musical
The Snake
Two Sisters (TV film)
Zmeškaný hovor
2007 Girltrash!
2006 East Broadway
2005 Bam Bam and Celeste
2003 Nikdo se nic nedozví
2000 $pent
1999 Can't Stop Dancing
Rick & Steve the Happiest Gay Couple in All the World
Tavern, The
1998 Five Houses (TV film)
Lumpíci
Přistání naslepo
Tenká růžová čára
1997 Fakin' Da Funk
Pink as the Day She Was Born
Sweethearts
Tváří v tvář
1996 Poslední večírek
1995 Zkurvená generace
1994 Angie
Attack of the 5 Ft.2 Women (TV film)
Red Shoe Diaries 9: Hotline (video kompilace)

TV seriály

2019 Zelený servis (TV seriál)
Payday (S03E05)
2016 Swedish Dicks (TV seriál)
There's Something About Tex (S01E09)
Griffinovi (TV seriál)
Candy, Quahog Marshmallow (S14E10)
2014 V těle boubelky (TV seriál)
It Had to Be You (S06E13)
Hero (S06E12)
Afterlife (S06E11)
další epizody (13)
2013 Gay of Thrones (TV seriál)
V těle boubelky (TV seriál)
Jane's Secret Revealed (S05E13)
Guess Who's Coming? (S05E12)
One Shot (S05E11)
další epizody (13)
2012 Where the Bears Are (TV seriál)
V těle boubelky (TV seriál)
Jane's Getting Married (S04E13)
Pick's & Pakes (S04E12)
Family Matters (S04E11)
další epizody (13)
Studio 30 Rock (TV seriál)
What Will Happen to the Gang Next Year? (S06E22)
The Return of Avery Jessup (S06E21)
2011 V těle boubelky (TV seriál)
Change of Heart (S03E13)
Bride-a-Palooza (S03E12)
Ah, Men (S03E11)
další epizody (13)
2010 V těle boubelky (TV seriál)
Freeze the Day (S02E13)
Bad Girls (S02E12)
Good Grief (S02E11)
další epizody (13)
Posel ztracených duší (TV seriál)
On Thin Ice (S05E17)
Dead to Me (S05E14)
2009 V těle boubelky (TV seriál)
Grayson's Anatomy (S01E13)
Dead Model Walking (S01E12)
What If? (S01E11)
další epizody (13)
2008 Sordid Lives: The Series (TV seriál)
2007 Rick & Steve the Happiest Gay Couple in All the World (TV seriál)
V dobrém i zlém (TV seriál)
Miluji Woodcockovy (S01E18)
Rozlučka se svobodou (S01E15)
Radodajka (S01E13)
2006 Pokoj č. 10 (TV seriál)
The Eye and the Prime Object (E03)
The Comb and the Box (E02)
2001 One on One (TV seriál)
Sex ve městě (TV seriál)
Mé skutečné já (S04E02)
2000 Remarkable Journey, The (TV seriál)
1998 Chůva k pohledání (TV seriál)
Mom's the Word (S06E07)
1995 Dr. Katz, profesionální terapeut (TV seriál)
Happily Ever After: Fairy Tales for Every Child (TV seriál)
1994 All-American Girl (TV seriál)
Duckman: Private Dick/Family Man (TV seriál)
The Critic (TV seriál)
1992 Deníky červených střevíčků (TV seriál)
The Golden Palace (TV seriál)

Dokumentární

2018 Bloodlines: The Art and Life of Vincent Castiglia
The Advocate Celebrates 50 Years: A Long Road to Freedom
2016 Everybody Has an Andy Dick Story (TV film)
2015 Call Me Lucky
Margaret Cho: PsyCHO (TV film)
Metropole (TV seriál)
The Women's List
2014 Lennon or McCartney
Mluvím jako buzna?
2012 See a Little Light: A Celebration of the Music and Legacy of Bob Mould
2011 Miss Representation
2010 Amerika: Příběh o Spojených státech (TV seriál)
2009 Jak Bruce Lee změnil svět (TV film)
2008 Bump & Grind: The Making of a Burlesque Diva (TV film)
2006 Phone Sex
2005 Margaret Cho: Assassin
1999 Celebrity Profile (TV seriál)
Get Bruce
1994 Wonderful World of Disney: 40 Years of Television Magic, The (TV film)
1988 American Experience (TV seriál)

Hudební videoklipy

2014 Weird Al Yankovic - Tacky (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

2008 Two Sisters (TV film)

Scenáristická filmografie

Filmy

2011 Cho Dependent

Host

TV pořady

2019 Still Laugh-In: The Stars Celebrate (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
Vše o sexu (TV pořad)
2014 Finding Your Roots with Henry Louis Gates, Jr (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
In Bed with Joan (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
The Real (TV pořad)
2012 Comedians in Cars Getting Coffee (TV pořad)
2011 Dave's Old Porn (TV pořad)
GGN: Snoop Dogg's Double G News Network (TV pořad)
2010 Green Room with Paul Provenza, The (TV pořad)
Talk show bez zábran (TV pořad)
2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2006 Bizarní jídla (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2003 Real Time with Bill Maher (TV pořad)
2002 Anna Nicole Show, The (TV pořad)
Módní policie (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
State of the Union: Undressed (TV pořad)
1995 Comic Relief VII (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1988 Stand-Up Spotlight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky