foto

Manuela Velasco

  • nar. 23.10.1975 (44 let)
    Madrid, Madrid, Španělsko

Biografie

Manuela Martínez Velasco je španělská herečka a moderátorka. Tato neteř též španělské herečky a moderátorky Conchy Velasco získala světovou známost serií španělských hororů REC.

Narodila se 23. října 1975 v Madridu. Již jako 12letá holčička si střihla roli Ady v Almodóvarově snímku LA LEY DEL DESEO. Na začátku své kariéry se spíše poskrovnu objevovala v televizních seriálech, ale po přelomu milénia se stala naplno vyhledávanou moderátorkou a filmovou herečkou. Zřejmě osudnou se pro ní stala role televizní reportérky Ángely Vidal v již zmíněné sérii REC, za kterou v roce 2007 obdržela cenu Goya v kategorii objev roku.

Tygroid

Herecká filmografie

Filmy

2019 Než to shoří
2015 Cuento de verano
2014 Inquilinos
REC 4: Apokalypsa
2012 Encamado, El
Holmes & Watson, Madrid Days
2011 Amigos...
2010 El paraíso
2009 Hienas
Rec 2
2008 Sangre de mayo
Zachraňte myšáka 2
2007 Klub sebevrahů
REC
2003 Atraco a las 3... y media
2002 Sant'Antonio di Padova (TV film)
2001 Gente pez
School Killer
1987 Zákon touhy

TV seriály

2017 Traición (TV seriál)
Velvet Colección (TV seriál)
2016 Velvet (TV seriál)
El gran día II (S04E11)
Y entonces... llegó él (S04E10)
Regalos inesperados (S04E09)
další epizody (11)
2015 Velvet (TV seriál)
¿Vivan los novios? (S03E15)
Vientos de cambio (S03E14)
Y la vida sigue... (S03E13)
další epizody (20)
2014 Velvet (TV seriál)
Noche de reyes (S02E09)
Navidades blancas (S02E08)
Por los aires (S02E07)
další epizody (24)
2011 Ángel o demonio (TV seriál)
2009 Chica de ayer, La (TV seriál)
Doctor Mateo (TV seriál)
Águila roja (TV seriál)
2007 Síndrome de Ulises, El (TV seriál)
2002 Géminis, venganza de amor (TV seriál)
2001 Cuéntame (TV seriál)
2000 Chupete para ella, Un (TV seriál)
El grupo (TV seriál)
Hospital Central (TV seriál)
Policías, en el corazón de la calle (TV seriál)
1999 Camino de Santiago (TV seriál)
El comisario (TV seriál)
1998 A las once en casa (TV seriál)
1997 Manos a la obra (TV seriál)
1996 Éste es mi barrio (TV seriál)
1983 Desastres de la guerra, Los (TV seriál)

Dokumentární

2020 La corte de Ana
2011 Actrices (TV seriál)

Host

TV pořady

1984 Cinema 3 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(25)