foto

Jacques Perrin

  • nar. 13.7.1941 (78 let)
    Paříž, Francie

Biografie

Jacques Perrin hrál ve více než 80 filmech: v Itálii s režiséry jako Valerio Zurlini, Mauro Bolognini, a Vittorio De Seta a ve Francii s osobnostmi jako Costa-Gavras, Jacques Demy, a Pierre Schoendoerffer. V roce 1986 ve věku 27 let produkoval film Costa-Gavrase, který získal dva Oscary. Následovaly další dva filmy od stejného režiséra: STAV OBLEŽENÍ a ZVLÁŠTNÍ ODDĚLENÍ. Dále produkoval BLACK AND WHITE IN COLOR od Jean-Jacquese Annauda, který byl též odměněn Oscarem.

Jeho společnost produkovala kolem 30 filmů. V roce 1989 objevil svět přírody, když produkoval film OPIČÍ LIDÉ s režisérem Gérardem Viennem. Produkoval pak několik filmů o přírodě a království zvířat, včetně MIKROKOSMU od Clauda Nuridsany a Marie Pérenou v roce 1996 a PTAČÍ SVĚT ve spolupráci s Jacquesem Cluzaudem a Michelem Debatsem následujícího roku. V roce 1999 produkoval film Erica Valli HIMALAYA a pak se vrhnul na produkci dvou filmů Christopha Barratiera SLAVÍCI V KLECI a PAŘÍŽ 36. V roce 2003 začal produkovat a spolurežírovat OCEÁNY, jejichž natáčení trvalo pět let, a získal za ně ocenění César za nejlepší dokumentární film. V roce 2002 spolu s Ericem Derooem režíroval L'EMPIRE DU MILIEU DU SUD.

Aerofilms

Herecká filmografie

Filmy

2018 Rémi sans famille
2014 Borderline (TV film)
Richelieu, la pourpre et le sang (TV film)
2011 Louis XI, le pouvoir fracassé (TV film)
2008 Zločin po italsku (TV film)
2007 La Lance de la destinée (TV film)
Piano oublié, Le (TV film)
2005 Komisař
Peklo
2004 Peine d'une mère, La (TV film)
Slavíci v kleci
2003 Là-haut, un roi au-dessus des nuages
2002 Ti voglio bene Eugenio
2001 Bratrstvo vlků - Hon na bestii
2000 Místa zločinu
Un enfant, un secret (TV film)
1999 Já za to nemůžu
Nanà (TV film)
Nora (TV film)
1998 Bílý slon (TV film)
Konečně vdaná (TV film)
Prima la musica, poi le parole
Victor Schoelcher, l'abolition (TV film)
1997 In fondo al cuore (TV film)
Láska v obklíčení (TV film)
Un homme digne de confiance (TV film)
1996 Mafia rouge (TV film)
Silence des fusils, Le
1995 Lístek lásky (TV film)
Une petite fille particulière (TV film)
1994 C'è Kim Novak al telefono
Hirondelles ne meurent pas à Jerusalem, Les
Loupež ve vzduchu (TV film)
Montparnasse-Pondichéry
Un amour aveugle
1993 Lungo silenzio, Il
Missus (TV film)
1992 Dotknout se a zemřít (TV film)
Eaux dormantes, Les
La corsa dell'innocente
Milencova žena (TV film)
Oh pardon! Tu dormais... (TV film)
1991 La Contre-allée
Rien que des mensonges
Stín
1990 Fuga dal paradiso
Haute tension - Pour cent millions (TV film)
In nome del popolo sovrano
Pour cent millions
Ransom
Všem se daří dobře
1989 Manon Rolandová (TV film)
Rozchod po francouzsku
1988 Bio Ráj
Sueurs froides: Donnant donnant (TV film)
1987 Top Kids (TV film)
1985 Herbe rouge, L' (TV film)
Ordre, L' (TV film)
Slovo policajta
1984 Année des méduses, L'
Soudce
V záři reflektorů
1983 Pablo est mort (TV film)
1982 Les quarantièmes rugissants
Čest kapitána
1981 Disubbidienza, La
Le sang du flamboyant
Černý talár pro vraha
1980 Legie na Kolwezi
1978 L'adoption
Part du feu, La
1977 Le Crabe-Tambour
1976 Tatarská poušť
1975 Zvláštní oddělení
1973 Domove, sladký domove!
1972 L'Etrangleur
Stav obležení
1971 Blanche
Francisco Goya - Kronika lásky a osamění
1970 Oslí kůže
1969 Américain, L'
Invitata, L'
Z
1968 La petite vertu
Rose rosse per Angelica
Vivre la nuit
Écume des jours, L'
1967 Busca, La
Grand dadais, Le
L'Horizon
Slečinky z Rochefortu
Un homme de trop
1966 Demarkační čára
Grimace, La
Un uomo a metà
1965 Zločin v expresu
Četa 317
1964 Chance et l'amour, La
Oltraggio al pudore
1963 Calda vita, La
Il fornaretto di Venezia
La Corruption
1962 A satan byl pánem plesu
Le soleil dans l'oeil
Rodinná kronika
1961 Croulants se portent bien, Les
Děvče se zavazadlem
1960 Nymphettes, Les
Pravda
1959 Nezralé mládí
1958 Tricheurs, Les
1957 Peau de l'ours, La
1946 Brány noci

TV seriály

2016 Le Secret d'Élise (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2003 Frank Riva (TV seriál)
1999 Chasseurs d'écume (TV seriál)
1996 Groupe nuit (TV seriál)
1995 L'histoire du samedi (TV seriál)
1993 Soukromé zločiny (TV seriál)
Zámek Oliviérů (TV seriál)
1989 Solo (TV seriál)
1988 Haute tension (TV seriál)
Lékaři lidí (TV seriál)
Neapolské vydírání (TV seriál)
Studený pot (TV seriál)
1987 Generál (TV seriál)
Nessuno torna in dietro (TV seriál)
1986 Race for the Bomb (TV seriál)
1979 Orient-Express (TV seriál)

Dokumentární

2014 La nuit des éléphants - vyp.
2012 Jean-Louis Trintignant, pourquoi que je vis (TV film)
2011 Podmořské království (TV seriál)
2009 Oceány - vyp.
2006 L´odysée de la vie (TV film)
2005 Phénomania (TV seriál)
Život Claudie Cardinale (TV film)
2004 Les 40 ans de la 2 (TV film) - a.z.
2002 Křídla přírody (TV film)
2001 Ptačí svět
1996 Mikrokosmos
1995 L'univers de Jacques Demy
1992 Les Demoiselles ont eu 25 ans
1979 Profession: comédien (TV film)
1978 Raoni

Producentská filmografie

Režijní filmografie

TV seriály

1988 Lékaři lidí (TV seriál)

Dokumentární

2016 Le peuple des forêts (TV seriál)
2015 Příběh lesa
2011 Podmořské království (TV seriál)
2009 Oceány
2002 L´Empire du milieu du sud
2001 Ptačí svět

Scenáristická filmografie

TV seriály

1988 Lékaři lidí (TV seriál)

Dokumentární

2016 Le peuple des forêts (TV seriál)
2015 Příběh lesa
2002 L´Empire du milieu du sud

Host

TV pořady

2015 Au fil de la nuit (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1991 Bouillon de culture (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)
1975 Les rendez-vous du dimanche (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace