foto

George Dzundza

  • nar. 19.7.1945 (73 let)
    Rosenheim, Bavorsko, americká okupační zóna Německa
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jeho otec bol Ukrajinec a matka Poľka. Po vojne pobudli v Amsterdame a v roku 1956 sa vysťahovali do USA. Svoju prvú hlavnú úlohu dostal v roku 1978 vo filme „The Deer Hunter“ (Lovec jeleňov) po boku Roberta De Nira, Meryl Streep a Christophera Walkena. Potom prišiel seriál „Zákon a poriadok“ a úloha seržanta Max Greevey: Neskôr hral policajta vo filme „Základný inštinkt“ po boku Michaela Douglasa. S Genom Hackmanom a Denzelom Washingtonom hrá vo filme „Crimson Tide“ (Krvavý príliv), v „Dangerous Minds“ (Nebezpečné myšlienky) s Michelle Pfeiffer. Je ženatý s Mary Jo a má 3 deti.

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

2011 Danni Lowinski (TV film)
2010 The Chosen One
2006 Superman: Brainiac Attacks
2005 Adam and Eve
2002 Hodina pravdy
Taxík (TV film)
2001 Prohlášen za mrtvého
2000 Rodinné prokletí
1999 Instinkt
1998 Batman & Mr. Freeze: Supernula
Mutant 2
1997 Batman a Superman (TV film)
Ta zatracená kočka
Za hranicí zákona
1996 Skrytá posedlost (TV film)
Superman: The Last Son of Krypton (TV film)
1995 Krvavý příliv
Nebezpečné myšlenky
1994 Babymaker: The Dr. Cecil Jacobson Story, The (TV film)
Vnitřní nepřítel (TV film)
1992 What She Doesn't Know (TV film)
Základní instinkt
1991 Řezníkova žena
1990 Bílý lovec, černé srdce
Impuls
1989 Cross of Fire (TV film)
Ohrožení na dálnici 91 (TV film)
The Ryan White Story (TV film)
1988 Bestie
Gambler (TV film)
Honba za xenomorfem (TV film)
Honor Bound
1987 Bez východiska
Glory Years (TV film)
1986 2 1/2 Dads (TV film)
Do vlastních řad (TV film)
Nemilosrdně
1985 Brotherly Love (TV film)
Rape of Richard Beck, The (TV film)
The Execution of Raymond Graham (TV film)
1984 All the Kids Do It (TV film)
Lost Honor of Kathryn Beck, The (TV film)
Nejlepší obrana
When She Says No (TV film)
1983 Face of Rage, The (TV film)
Streamers
1981 Bláznivá dálnice
Dlouhá cesta domů (TV film)
Skokie (TV film)
1979 Prokletí Salemu (TV film)
1978 Defection of Simas Kudirka, The (TV film)
Lovec jelenů
1975 Happy Hooker, The
1974 King Lear (TV film)
1972 Massage Parlor Hookers

TV seriály

2007 Chirurgové (TV seriál)
Šest dnů 2/2 (S03E12)
Šest dnů 1/2 (S03E11)
2006 Chirurgové (TV seriál)
Blízká setkání lidského druhu (S03E10)
Od šeptání po vřískot (S03E09)
Zářit štěstím (S03E08)
další epizody (4)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Díky za vzpomínky (S02E09)
Hvězdná brána (TV seriál)
Osobní záležitosti (S08E18)
2002 Taxík (TV seriál)
2000 Třetí hlídka (TV seriál)
Know Thyself (S02E08)
1998 Jesse (TV seriál)
1997 Batman (TV seriál)
1996 Road Rovers (TV seriál)
Superman (TV seriál)
1991 Právo a pořádek (TV seriál)
The Blue Wall (S01E22)
Sonata for Solo Organ (S01E21)
The Troubles (S01E20)
další epizody (11)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
Out of the Half-Light (S01E11)
Prisoner of Love (S01E10)
Indifference (S01E09)
další epizody (11)
1984 CBS Schoolbreak Special (TV seriál)
1982 Faerie Tale Theatre (TV seriál)
1981 Open All Night (TV seriál)
1979 Young Maverick (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace