foto

Steven Robertson

  • nar. 1980
    Shetland Islands, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Steven Robertson je rodák ze skotských Shetlandských ostrovů. V mládí musel bojovat s těžkou dyslexií, kterou se mu ale nakonec podařilo překonat a byl to i právě jeho boj s nemocí (dyslexie = vývojová porucha čtení, buď vrozená nebo získaná poškozením mozku), který mu dopomohl k prestižnímu ocenění "Student roku" na Kirkcaldyské univerzitě.

První velkou hereckou příležitost dostal ve snímku Damiena O'Donnella UVNITŘ TANČÍM, kde společně s dalším Skotem Jamesem McAvoyem ztvárnili těžce handicapované vozíčkáře. Dále jste jej mohli v menších rolích zahlédnout ve Scottově KRÁLOVSTVÍ NEBESKÉM či ve filmu KRÁLOVNA ALŽBĚTA: ZLATÝ VĚK.

Tomáš "Parlay" Jun

Herecká filmografie

Filmy

2017 T2 Trainspotting
2012 Komik
Štětka
2011 5 Days of War
2010 Černý chlapec
Chuligáni
2009 Kluci jsou zpět
Vraždy v Yorkshiru: 1974
Vraždy v Yorkshiru: 1983
2008 He Kills Coppers (TV film)
2007 Královna Alžběta: Zlatý věk
Pravidla násilí
Sugarhouse
2006 Krutý sever
2005 E=mc² (TV film)
Království nebeské
Šťastné a Veselé
2004 Uvnitř tančím

TV seriály

2017 Nevěstky (TV seriál)
Epizoda 8 (S01E08)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
další epizody (8)
Shetland (TV seriál)
Epizoda 3 (S04E03)
Epizoda 2 (S04E02)
Epizoda 1 (S04E01)
2016 Shetland (TV seriál)
Epizoda 6 (S03E06)
Epizoda 5 (S03E05)
Epizoda 4 (S03E04)
další epizody (6)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Souls of the Departed (S05E12)
2015 Pán času (TV seriál)
Před potopou (S09E04)
Pod jezerem (S09E03)
2014 In the Flesh (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Shetland (TV seriál)
Blue Lightning: Part 2 (S02E06)
Blue Lightning: Part 1 (S02E05)
Dead Water: Part 2 (S02E04)
další epizody (6)
2013 Shetland (TV seriál)
Red Bones: Part 2 (S01E02)
Red Bones: Part 1 (S01E01)
Cena za lidskost (TV seriál)
The Last Broadcast (S05E06)
No Care, All Responsibility (S05E05)
The Greater Good (S05E04)
další epizody (6)
2012 Konec přehlídky (TV seriál)
Ripper Street (TV seriál)
I Need Light (S01E01)
The Bletchley Circle (TV seriál)
Cena za lidskost (TV seriál)
The War Child (S04E08)
2011 Luther (TV seriál)
Episode #2.4 (S02E04)
Episode #2.3 (S02E03)
2010 Ashes to Ashes (TV seriál)
Epizoda 6 (S03E06)
2009 Pohled na smrt (TV seriál)
2008 Tess z rodu D'Urbervillů (TV seriál)
2004 Podfukáři (TV seriál)
Shameless (TV seriál)

Dokumentární

2005 Einsteinova velká myšlenka (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace