foto

Hector Elizondo

  • nar. 22.12.1936 (80 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hector Elizondo se narodil v New Yorku, kam se jeho rodiče přestěhovali poté, co se vzali v Portoriku. V mládí Hector navštěvoval City of College v New Yorku a chtěl se stát učitelem historie. Studoval také balet v Carnegie Hall.

Jeho herecká kariéra začala v 70. letech. Jeho první filmový úspěch znamenala role v dramatu Ivana Passera ZROZEN K VÍTĚZSTVÍ z prostředí Broadwaye začátku 70. let. O tři roky později se objevil v kriminálním thrilleru PŘEPADENÍ VLAKU Z PELHAMU. Poté se objevil v desítkách filmů, až na sebe opět výrazněji upozornil v roce 1990 po boku Richarda Gerea a Julie Roberts v romantické komedii PRETTY WOMAN. Za roli v této komedii byl dokonce nominován na Zlatý Globus pro nejlepšího herce ve vedlejší roli. Po tomto úspěchu získal hned v následujícím roce roli v další romantické komedii FRANKIE A JOHNNY, tentokrát po boku Al Pacina a Michelle Pfeiffer. Po boku Julie Roberts se pak znovu objevil v roce 1999 v komedii NEVĚSTA NA ÚTĚKU. Od počátku své filmové kariéry se Hector objevil již ve více než 80 filmech a účinkoval také v mnoha seriálech. Zahrál si doktora Phillipa Watterse v seriálu NEMOCNICE CHICAGO HOPE. Objevil se ale také v seriálech CASABLANCA, KOJAK či PŘÍBEHY ZE ZÁHROBÍ.

Jeho osobní život byl zpočátku dost divoký. Již v roce 1955 se Hector poprvé oženil a narodil se mu syn, manželství ale skončilo o dva roky později rozvodem. V letech 1962 – 1963 byl dvakrát krátce ženatý s mladou sekretářkou. Při herecké práci poté potkal herečku Carolee Campbell, se kterou se dal dohromady v roce 1969 a žijí spolu dodnes. Mezi Hectorovy záliby patří Kendo, zpěv, hra na kytaru a bonga.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 LEGO® Batman film
Max & Me
2016 Svátek matek
2014 Kniha života
2013 Go for Sisters
2011 Šťastný Nový rok
2010 Na sv. Valentýna
2009 Superman/Batman: Veřejní nepřátelé
2007 Láska za časů cholery
Music Within
Vlastní pravidla
2006 Celestinské proroctví
Já-tě-vidím.com
2004 Deník princezny 2: Královské povinnosti
Život s Helenou
2003 Batman: Záhada Batwoman
Frankie and Johnny Are Married
2002 Fidel (TV film)
2001 Deník princezny
Kdo hulí, ten umí
Sex, pochoutky a romantika
2000 Řezník, kněz a prostitutka
1999 Entropy
Jiná láska
Nevěsta na útěku
1998 Životní pojistka (TV film)
1997 Srdce k pronajmutí (TV film)
Turbulence
1996 Božská lest
1995 Dokonalé alibi
Jonny Quest Versus the Cyber Insects (TV film)
1994 Jsme jenom lidi
Kšefty s tátou
Podivná spravedlnost
Policajt v Beverly Hills III
Útěk do ráje
1993 Jonny's Golden Quest (TV film)
1992 Amazing Stories: Book Three (video kompilace)
Burden of Proof, The (TV film)
Mrs. Cage (TV film)
Samantha
Zlatá žíla
1991 Cesta domů (TV film)
Final Approach
Frankie a Johnny
Nezbytná tvrdost
Zlaté okovy
1990 Cena za vášeň (TV film)
Dark Avenger (TV film)
Pretty Woman
Takový je byznys
Zapomenutí vězni (TV film)
1989 Kojak: Ariana (TV film)
Leviathan
Máma v kanadách (TV film)
1988 Addicted to His Love (TV film)
Astronomy
Osudové pláže
1987 Power, Passion and Murder (TV film)
Přes palubu
Tales from the Hollywood Hills: Natica Jackson (TV film)
1986 Odvaha (TV film)
Vůbec nic společného
1985 Murder: By Reason of Insanity (TV film)
Out of the Darkness (TV film)
Soukromý víkend
1984 Flamingo Kid
1983 Women of San Quentin (TV film)
1982 Honeyboy (TV film)
Lékařská akademie
Medal of Honor Rag (TV film)
1981 Ctitel
1980 Americký gigolo
1979 Kuba
1977 Thieves
1976 Diary of the Dead
Ta nejhledanější v Mexiku (TV film)
1975 Columbo: Případ diplomatické imunity (TV film)
Vyšetřovací zpráva
1974 Přepadení vlaku z Pelhamu
1973 Deadhead Miles
1972 Kapesné
Stand Up and Be Counted
1971 Impatient Heart, The (TV film)
Valdez přichází
Zrozen k vítězství
1970 Pan domácí
1969 Vixens, The
1963 Fat Black Pussycat, The

TV seriály

2011 Poslední chlap (TV seriál)
2007 Cane (TV seriál)
2005 Avatar: Legenda o Aangovi (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
2004 Century City (TV seriál)
Jack & Bobby (TV seriál)
2003 Zázraky (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Co nového Scooby-Doo? (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Street Time (TV seriál)
2001 Kate Brasher (TV seriál)
Liga spravedlivých (TV seriál)
1999 Západní křídlo (TV seriál)
1998 Movie Surfers (TV seriál)
Stories from My Childhood (TV seriál)
1996 Předčasné vydání (TV seriál)
1994 Aladinova dobrodružství (TV seriál)
Gargoyles (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
1993 Animáci (TV seriál)
1992 Batman (TV seriál)
Picket Fences (TV seriál)
Rybí policie (TV seriál)
1991 The Pirates of Dark Water (TV seriál)
1989 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
1988 Murphy Brown (TV seriál)
1987 Down and Out in Beverly Hills (TV seriál)
1986 Matlock (TV seriál)
Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Život v cele smrti (S02E07)
1985 Foley Square (TV seriál)
Prokletá noc (TV seriál)
The Equalizer (TV seriál)
1984 a.k.a. Pablo (TV seriál)
1983 Casablanca (TV seriál)
Feel the Heat (TV seriál)
1981 Bret Maverick (TV seriál)
Poldové z Hill Street (TV seriál)
1980 Freebie and the Bean (TV seriál)
1978 Dain Curse, The (TV seriál)
The Eddie Capra Mysteries (TV seriál)
1976 Popi (TV seriál)
1975 Baretta (TV seriál)
1974 The Rockford Files (TV seriál)
1973 Kojak (TV seriál)
1972 Maude (TV seriál)
1971 All in the Family (TV seriál)
1966 The Jackie Gleason Show (TV seriál)
1956 The Edge of Night (TV seriál)

Dokumentární

2006 Greatest Movie Love Scenes (TV film)
2004 Happy Birthday Oscar Wilde (TV film)
2002 Zoot Suit Riots, The
2000 Kennedy Center Presents: Speak Truth to Power, The (TV film)
2000 ALMA Awards
1999 The Directors (TV seriál)
1997 Hidden City
World's Most Daring Rescues (TV film)
1996 West, The (TV seriál)
1992 HBO First Look (TV seriál)
1988 American Experience (TV seriál)
1987 Biography (TV seriál)

TV pořady

2007 Xposé (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
The 48th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1995 The 47th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 The 44th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

1994 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
1984 a.k.a. Pablo (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(34)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace