foto

Martin Gero

  • nar. 6.7.1977 (42 let)
    Ženeva, Švýcarsko

Biografie

Scénárista, producent a režisér Martin Quinn Gero se narodil 6. července roku 1877 v Ženevě, druhém největším městě Švýcarska, kde žil pouhých šest let. Poté se přestěhoval do Ottawy v Kanadě, kde strávil zbytek svého dětství. Díky tomu mluví plynule francouzsky. V roce 1996 úspěšně dokončil střední školu dramatického umění Canterbury a začal studovat univerzitu Ryerson v Torontu, kterou však v posledním ročníku opustil.

Jeho režisérským debutem byl film YOUNG PEOPLE FUCKING (Bezstarostný sex), který se držel v kinech 14 týdnů a vyhrál několik kanadských cen a to i přes prostý děj zaměřující se na pět párů a jejich sexuální zážitky. Fanoušci sci-fi seriálů ho velmi dobře znají, protože se jeho jméno objevovalo ve všech verzích HVĚZDNÉ BRÁNY (SG-1, Atlantidě i Hlubokém vesmíru), na kterých se podílel jak jako scenárista, tak i jako producent. Mezi jeho další producentské a zároveň scenáristické počiny patří seriál BORED TO DEATH (Znuděný k smrti), který se dočkal tří sérií, vyhrál Emmy a na další ceny byl nominován. Poté, co byl seriál zrušen, se vrhl do dalšího projektu - seriálu L.A. COMPLEX (Adresa: L.A.), ke kterému napsal nejen scénář, ale také zrežíroval celou první řadu. Za své scenáristické a režisérské schopnosti získal již několik menších ocenění a v budoucnu jistě ještě nějaká přibudou. Mezi jeho nejnovější kousky patří seriály DARK MATTER a BLINDSPOT. 

Gero si své soukromí střeží, proto se o něm kromě jeho profesní roviny mnoho neví, avšak rád ukazuje fotky a tweety z natáčení svých současných seriálů a to včetně toho, jakým způsobem tráví volno pohromadě s herci a lidmi ze štábu. Když v danou chvíli nepracuje na žádném projektu, žije v kanadském Vancouveru.

Kateřina "Katherine" Zengerová

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 The Lovebirds

TV seriály

2019 Mrtvý bod (TV seriál)
Frequently Recurring Struggle for Existence (S04E15)
2017 Mrtvý bod (TV seriál)
Back to the Grind (S03E01)
2012 Adresa: L.A. (TV seriál)
Don't Say Goodbye (S02E13)
Half Way (S02E07)
Vacancy (S02E01)
další epizody (5)
2011 Znuděný k smrti (TV seriál)
Bonbonek (S03E02)
2010 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Ztracení (S01E15)
Znuděný k smrti (TV seriál)
Super Ray je smrtelný! (S02E08)
V Gowanuském kanálu je kapavka (S02E03)
2009 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Země (S01E07)
Znuděný k smrti (TV seriál)
Filmovaný knokaut (S01E08)
Případ krásné vyděračky (S01E06)
2008 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Geniální řešení (S05E16)
Inkvizice (S05E13)
Ztracený kmen (S05E11)
další epizody (8)
2007 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Těžká rozhodnutí (S04E09)
Unášeni proudem (S04E01)
Zaútočit první (S03E20)
další epizody (4)
Hvězdná brána (TV seriál)
Padouchové (S10E16)
2006 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Návrat, 2. část (S03E11)
Návrat, 1. část (S03E10)
McKay a paní Millerová (S03E08)
další epizody (6)
Hvězdná brána (TV seriál)
Dvoustá (S10E06)
2005 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Pod tlakem (S02E14)
Zbloudilci (S02E10)
Proměna (S02E08)
další epizody (8)
Hvězdná brána (TV seriál)
Sláva bohům na výsostech (S09E05)
2004 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Bratrstvo (S01E15)
Horká zóna (S01E12)
Oko bouře (S01E10)
další epizody (4)

Režijní filmografie

Filmy

2007 Bezstarostný sex

TV seriály

2018 Mrtvý bod (TV seriál)
Hella Duplicitous (S04E01)
In Memory (S03E22)
2017 Mrtvý bod (TV seriál)
Back to the Grind (S03E01)
2016 Mrtvý bod (TV seriál)
Země vzduch (S02E02)
Písečná bouře (S02E01)
2012 Adresa: L.A. (TV seriál)
Don't Say Goodbye (S02E13)
Xs and Os (S02E12)
Choose Your Battles (S02E03)
další epizody (9)
2008 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Geniální řešení (S05E16)

Producentská filmografie

Spisovatelská filmografie

TV seriály

2009 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál) - povídka
Země (S01E07) - povídka
2007 Hvězdná brána (TV seriál) - povídka
Padouchové (S10E16) - povídka

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2019 Mrtvý bod (TV seriál)
The Gang Gets Gone (S04E22)
Masters of War 1:5 - 8 (S04E21)
Coder to Killer (S04E20)
další epizody (14)
2018 Mrtvý bod (TV seriál)
Screech, Thwack, Pow (S04E08)
Case: Sun, Moon, and the Truth (S04E07)
Ca-ca-Candidate for Cri-cri-Crime (S04E06)
další epizody (21)
2017 Mrtvý bod (TV seriál)
City Folk Under Wraps (S03E08)
Fix My Present Havoc (S03E07)
Adoring Suspect (S03E06)
další epizody (8)
2012 Adresa: L.A. (TV seriál)
Don't Say Goodbye (S02E13)
Xs and Os (S02E12)
Now or Never (S02E11)
další epizody (19)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace