foto

Aaron Abrams

  • nar. 12.5.1978 (42 let)
    Toronto, Ontario, Kanada

Biografie

Aaron Abrams je americký herec a scénárista, který se narodil 12. května 1978 v Torrontu. Není to tak dávno, kdy jeho jméno znali převážně v Kanadě a zbytek světa o něm neměl větší ponětí. Přitom dnes už ho má v povědomí spousty diváků po celém světě.

První role, ve které jsme Aarona mohli vidět a díky které se dostal do povědomí diváků, byla v seriálu TARZAN z roku 2003 (seriál neměl velký úspěch), kde ztvárnil postavu Ralpha. Ve stejném roce si zahrál v průměrném filmu EVANGELIUM PODLE JANA a následně získal roli ve filmu DOKUD NÁS SMRT NEROZDĚLÍ, kde dostal možnost vystoupit na jednom plátně s hereckým velikánem Michaelem Douglasem a v té době také vzrůstajícím Ryanem Reynoldsem. V roce 2004 se objevil v propadáku RESIDENT EVIL: APOCALYPSA spolu s Millou Jovovich či Jaredem Harrisem. Za úspěch můžeme v témže roce považovat roli v divácky velice úspěšném seriálu HVĚZDNÁ BRÁNA: ATLANTIDA a rok nato v 3krát na Oskara nominované TĚŽKÉ VÁZE s Russellem Crowem a René Zellweger v hlavních rolích. Poté jeho filmografie upadá a následující dva roky ho můžeme vidět v průměrných seriálech či TV filmech.

Zlom nastává v roce 2007 kdy získává roli v úspěšné komedii YOUNG PEOPLE FUCKING, ke které spolu s režisérem napsal scénář, a která se stává jednou z nejúspěšnějších kanadských komedií všech dob. Díky tomu se jeho jméno také stává více známým. Poté následuje vysoce hodnocené drama FLASH OF GENIUS a opětovný pád do průměrných TV seriálů.

V roce 2009 vyhrál tento talentovaný herec Kanadské Comedy Award za napsání scénáře španělské komedie GRADO 3, která je prozatím jeho posledním scénáristickým počinem. Do budoucna se na něj můžeme těšit ve filmu THE CHICAGO 8, kde pravděpodobně ztvární jednu z hlavních rolí.

Pavel "PauloZ" Ivičič

Herecká filmografie

Filmy

2019 Code 8
2018 Nose to Tail
The Go-Getters
The Open House
2017 #FromJennifer
2016 Code 8
Enfant Terrible
2015 Nikdy nic nebylo
Regresión
Skryté monstrum
2013 It Was You Charlie
2011 388 Arletta Avenue
Henry ze zkumavky
Take This Waltz
The Chicago 8
2009 Amelia
At Home by Myself... with You
2008 Boj o patent
Kybernátor
2007 Bezstarostný sex
Hafan hasičem
2006 Zoom: Akademie pro superhrdiny
2005 Příběh Donalda Trumpa (TV film)
Sabah
Těžká váha
2004 Resident Evil: Apokalypsa
Safe
Siblings
2003 Cesta k ledu (TV film)
Dokud nás smrt nerozdělí
Evangelium podle Jana

TV seriály

2020 Mrtvý bod (TV seriál)
Fire and Brimstone (S05E06)
Existential Ennui (S05E03)
We Didn't Start the Fire (S05E02)
další epizody (4)
2019 Mrtvý bod (TV seriál)
The Gang Gets Gone (S04E22)
Masters of War 1:5 - 8 (S04E21)
The One Where Jane Visits an Old Friend (S04E16)
další epizody (6)
2018 Přísaha (TV seriál)
Switch (S01E10)
The Loss (S01E09)
Retribution (S01E08)
další epizody (6)
Mrtvý bod (TV seriál)
Screech, Thwack, Pow (S04E08)
Case: Sun, Moon, and the Truth (S04E07)
Ca-ca-Candidate for Cri-cri-Crime (S04E06)
další epizody (5)
2017 Mrtvý bod (TV seriál)
This Profound Legacy (S03E05)
Senile Lines (S02E18)
Chirurgové (TV seriál)
Noční let (S13E20)
2016 Mrtvý bod (TV seriál)
Čínská bomba (S02E08)
Vnitřní ohrožení (S01E21)
Starožitníkův krám (S01E17)
další epizody (4)
Murder in the First (TV seriál)
Follow the Money (S03E05)
Předstírání (TV seriál)
Third Wheels (S03E05)
Mystérium sexu (TV seriál)
Topeka (S04E08)
Vydědenci (S04E05)
Kabáty, nebo klíče? (S04E04)
2015 Kriminálka: Oddělení kybernetiky (TV seriál)
Killer En Route (S01E03)
Hannibal (TV seriál)
The Wrath of the Lamb (S03E13)
...And the Beast from the Sea (S03E11)
...And the Woman Clothed with the Sun (S03E09)
další epizody (4)
2014 Hannibal (TV seriál)
Ko No Mono (S02E11)
Naka-Choko (S02E10)
Shiizakana (S02E09)
další epizody (11)
Drsný šerif (TV seriál)
Popel popelu (S03E10)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Hledači (S12E07)
2013 Hannibal (TV seriál)
Savoureux (S01E13)
Relevés (S01E12)
Rôti (S01E11)
další epizody (12)
2012 Adresa: L.A. (TV seriál)
Stay (S02E08)
Half Way (S02E07)
Rules of Thirds (S02E06)
další epizody (6)
2011 Rookie Blue (TV seriál)
Boží vůle (S02E13)
V utajení (S02E12)
S trochou víry (S02E11)
další epizody (6)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Pozorovatelna (S02E12)
2010 Rookie Blue (TV seriál)
Tajné nasazení (S01E13)
Box je náš! (S01E03)
2009 The Dating Guy (TV seriál)
Flashpoint (TV seriál)
Business as Usual (S02E01)
2007 Little Mosque on the Prairie (TV seriál)
2006 The State Within (TV seriál)
Štvanci (TV seriál)
2005 Kojak (TV seriál)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Úl (S02E11)
Zbloudilci (S02E10)
2004 Kevin Hill (TV seriál)
This Is Wonderland (TV seriál)
2003 Slings and Arrows (TV seriál)
Tarzan (TV seriál)

Dokumentární

2014 Hannibal Post Mortem (TV film)

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 Dokud nás vražda nerozdělí
2018 The Go-Getters

TV seriály

2012 Adresa: L.A. (TV seriál)
Burn It Down (S01E06)
Do Something (S01E02)

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky