foto

Oona Chaplin

  • nar. 4.6.1986 (30 let)
    Madrid, Madrid, Španělsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Táto zaujímavá, ale zatiaľ nie veľmi známa herečka sa narodila 4. júna 1986 v Madride, v Španielsku, britsko-americkej herečke menom Geraldine Chaplin. Jej celé meno znie Oona Chaplin Castilla a veľkou zaujímavosťou je, že je to vnučka legendárneho Charlesa Chaplina, a pravnučka amerického dramatika, štvornásobného nositeľa Pulitzerovej ceny, a Nobelovej ceny za literatúru v prvej polovici minulého storočia, Eugena O'Neilla.

Oona vyrastala prevažne v Španielsku, Švajčiarsku a na Kube. Odmalička veľmi často cestovala práve kvôli hereckej kariére jej matky, čo určite prispelo k tomu, že hovorí plynule tromi jazykmi – španielsky, anglicky a francúzsky. Už v rannom veku začala tancovať balet, salsu a flamenco. Neskôr bola prijatá na prestížnu školu Royal Academy of Dramatic Art v Londýne, ktorú absolvovala v roku 2007.

Aj napriek tomu, že Oona pochádza z takejto hereckej a umeleckej rodiny, nie je zatiaľ veľmi známa, aj keď si zahrala v jednej z Bondoviek – QUANTUM OF SOLACE (2008), ale bola to len maličká vedľajšia úloha. Hrala v niekoľkých britských filmoch a seriáloch, taktiež v dvoch španielskych filmoch po boku svojej matky Geraldine – IMAGO MORTIS (2009) a o rok neskôr to bola komédia ¿PARA QUÉ SIRVE UN OSO?.

Jej herecká kariéra sa pravdepodobne bude ešte len rozvíjať možno aj vďaka úspešnej fantasy GAME OF THRONES, kde sa objavila v druhej sérii ako lady Talisa v roku 2012.

... "lareinna" ...

Herecká filmografie

Filmy

2016 Project Lazarus
2015 Nejdelší jízda
2014 Aloft
Purgatorio
2013 Powder Room
The F Word
2011 ¿Para qué sirve un oso?
Salar
2010 Krev pelikána
2009 Imago Mortis
2008 Quantum of Solace

TV seriály

2017 Taboo (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (8)
2016 El padre de Caín (TV seriál)
2014 Černé zrcadlo (TV seriál)
White Christmas (S02E04)
Hoke (TV seriál)
Inside No. 9 (TV seriál)
A Quiet Night In (S01E02)
The Crimson Field (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
2013 Dates (TV seriál)
Hra o trůny (TV seriál)
Deště Kastameru (S03E09)
O medvědovi a krásné panně (S03E07)
Políbený ohněm (S03E05)
další epizody (6)
2012 Hra o trůny (TV seriál)
Valar Morghulis (S02E10)
Princ ze Zimohradu (S02E08)
Muž beze cti (S02E07)
další epizody (5)
Sherlock (TV seriál)
Skandál v Belgravii (S02E01)
2011 The Hour (TV seriál)
2009 Zadaní Žádaní Zklamaní (TV seriál)
2002 MI5 (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace