foto

Jayceon Terrell Taylor

  • nar. 29.11.1979 (39 let)
    Compton, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pravým jménem Jayceon Terell Taylor se narodil 27. listopadu 1979 v nejdrsnějším ghettu současného světa - v Comptonu, který leží uvnitř Los Angeles. Dětství neměl jako většina jeho afroamerických vrstevníku z čtvrti lehké, když byl ještě malý, jeho starší sestra obvinila svého otce ze sexuálního obtěžování a důsledek byl, že rodina se rozdělila a malý Game putoval do pěstounské péče. Po dlouhých 8 letech matka zažádala o jeho vrácení a on se ve 13 letech opět sešel s rodinou. Jak už to bývá následující roky prožil v gangu, konktrétně v gangu Crips, který je pověstný tím, že zabije víc vlastních členů, než cizích. Za čas ale přechází k největšímu konkurentovi, gangu Bloods (v něm je dodnes). Měl možnost studovat na univerzitě, zaměřené na basketbal, ale vyhodili ho kvuli opakovanému držení drog. Game neměl co na práci, tak následoval svého bratra, který vedl gang Cedar Block Pirus, pro kterého prodával drogy. V tomto období Gamea 5x postřelí. Kulky škrtly srdce, žaludek a ruce a Game byl 3 dny v komatu. Potom co se probral udělal rezolutní rozhodnutí - skoncovat s prodáváním drog a zkusit kariéru rapera.

V roce 2002 vydává svůj první mixtape a má neuvěřitelné štěstí že si ho poslechne jeden z nejlepších hudebních producentů - Dr. Dre. V roce 2004 vydává své první album Untold Story, které ale nemělo žádný úspěch. Ten mu zařídí až Dr.Dre lukrativním kšeftem, domlouvá spolupráci s 50centem a tak se Game řadí do skupiny G-Unit, kterou 50cent založil. Game byl unešen, že bude spolupracovat se špičkou hip hopu v USA, neví ale jaké následky to pro něj bude mít. 50cent a Dr. Dre se jako hlavní producenti podílí na jeho druhém albu - The Documentary, které Gamea proslavilo. Album obsahuje např. pecku Hate It or Love It nebo How We Do.

Po vydání tohoto alba, které bylo 10.nejprodávanější v roce 2005, ale už Game dlouho v G-Unit nezůstává. 50cent "dissoval" rapery, kteří byli Gameovi kámoši, tomu se to nelíbilo, tak ho "Fifty" vyhodil. Game je opět sám a rozhoduje se bojovat proti G-Unit, tento souboj trvá až dodnes a na posluchače se hrnou desítky nenávistných tracků z obou stran. Gameovo nejnovější album se jmenuje Doctor's Advocate. The Game se objevil v létě roku 2007 na letních hip hopových festivalech v ČR i Slovensku. V té době také ohlásil že jeho čtvrté album, které vydá bude poslední.

První co The Game natočil byl dokument STOP SNITCHIN, STOP LYIN a pak se rozhodl, že si bude budovat filmovou kariéru. Účinkoval v poměrně uspěném snímku WAIST DEEP (HLUBOKO V GANGU), kde představuje gangstera Big Meata. Zatím poslední film v kterém se objevil se jmenuje STREET KINGS a vzhledem k tomu, že po jeho následujícím hudebním albu hodlá ukončit kariéru rapera, filmů bude určitě přibývat.

Zeck "Zeck" Tyler

Herecká filmografie

Filmy

2019 All-Star Weekend
2012 House Arrest
2008 Belly 2: Millionaire Boyz Club
Street Kings
2007 Tournament of Dreams
2006 Hluboko v gangu

Dokumentární

2017 Feel Rich: Health Is the New Wealth
2016 Streets of Compton (TV film)
2015 The Game: The Making of The Documentary 2
2007 Beef 4
2005 Beef 3
Game, The: Documentary

TV pořady

2004 Fashion News Live (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Napálené celebrity (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1999 Total Request Live (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 The Black Eyed Peas feat. The World - #WHERESTHELOVE (hudební videoklip)
The Game - Pest Control (hudební videoklip)
The Game feat. Jason Derulo - Baby You (hudební videoklip)
The Game feat. Jeremih - All Eyez (hudební videoklip)
The Game feat. Problem, Boogie - Roped Off (hudební videoklip)
2015 The Game feat. Dej Loaf - Ryda (hudební videoklip)
The Game feat. Drake - 100 (hudební videoklip)
The Game feat. Ty Dolla $ign, Jay 305, AD, Mitch E-Slick, Joe Moses, RJ, & Scheme - My Flag/Da Homies (hudební videoklip)
2014 Nicki Minaj - Pills N Potions (hudební videoklip)
The Game - Bigger Than Me (hudební videoklip)
The Game feat. Problem, Bad Lucc & Huddy - T.H.O.T. (hudební videoklip)
The Game feat. Too $hort, Eric Bellinger, Problem, King Marie, Compton AV - Or Nah (hudební videoklip)
2013 The Game feat. 2 Chainz, Rick Ross - Ali Bomaye (hudební videoklip)
The Game feat. Lifestyle - Hit The J (hudební videoklip)
The Game feat. Lil Wayne, Big Sean, Jeremih - All That (Lady) (hudební videoklip)
Tyga feat. The Game - Switch Lanes (hudební videoklip)
2012 Game - Cough Up A Lung (hudební videoklip)
Game feat. Kendrick Lamar - The City (hudební videoklip)
The Game - Holy Water (hudební videoklip)
The Game - No More Fun and Games (hudební videoklip)
The Game feat. Bone Thugs-n-Harmony - Celebration (Remix) (hudební videoklip)
The Game feat. Chris Brown, Tyga, Wiz Khalifa, Lil Wayne - Celebration (hudební videoklip)
The Game feat. Young Jeezy, Future - I Remember (hudební videoklip)
2011 Chris Brown & Benny Benassi - Beautiful People (hudební videoklip)
Snoop Dogg & The Game - Purp & Yellow LA Leakers SKEETOX Remix (hudební videoklip)
The Game feat. Chris Brown - Pot Of Gold (hudební videoklip)
The Game feat. Lil Wayne - Red Nation (hudební videoklip)
The Game feat. Lil Wayne, Tyler, the Creator - Martians Vs. Goblins (hudební videoklip)
2010 Game - 400 Bars (hudební videoklip)
Game - Shake (hudební videoklip)
2009 The Game feat. Ne-Yo - Camera Phone (hudební videoklip)
2008 The Game feat. Keyshia Cole - Game's Pain (hudební videoklip)
The Game feat. Lil Wayne - My Life (hudební videoklip)
The Game feat. Travis Barker - Dope Boys (hudební videoklip)
2007 The Game feat. Kanye West - Wouldn't Get Far (hudební videoklip)
2006 R. Kelly feat. The Game - Playa's Only (hudební videoklip)
The Game - Let's Ride (hudební videoklip)
The Game feat. Junior Reid - It's Okay (One Blood) (hudební videoklip)
2005 The Game - Dreams (hudební videoklip)
The Game - Put You On The Game (hudební videoklip)
The Game feat. 50 Cent - Hate It or Love It (hudební videoklip)
2004 The Game feat. 50 Cent - How We Do (hudební videoklip)
2003 G-Unit - Poppin' Them Thangs (hudební videoklip)
G-Unit - Stunt 101 (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace