foto

Petra Špindlerová

  • nar. 18.8.1972 (44 let)
    Nové Město na Moravě, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Petra Špindlerová je česká divadelní, televizní a filmová herečka narozená dne 18. srpna 1972 v Rovečné, Československo. Vystudovala střední školu a kromě herectví se věnovala i modelingu. V rámci charitativní činnosti se spolupodílí na projektu na pomoc vzdělávání dětem v Himalájích s názvem Blueland.

Hereckou kariéru začala na divadle rolemi vyhlášené klepny Beatrice v komedii DRBNY (1995) a Kamily v dramatu S LÁSKOU NEJSOU ŽÁDNÉ ŽERTY (1996). Do světa filmu pronikla rovnou velkofilmem Nikity Michalkova LAZEBNÍK SIBIŘSKÝ (1997) v roli dvorní dámy. V zahraničí se brzy opět prosadila coby divadelní herečka v TV trilogii ČERVENÝ BEDRNÍK (1999). Po boku českých hereckých kolegů si zahrála spolu s hvězdami jako William Hurt ve Sci-Fi seriálu DUNA (2000).

Pak následovalo několik televizních filmů a seriálů v české produkci, nejvíc známá je rolí Hany Zikové v populárním seriálu RODINNÁ POUTA (2004), na který navázalo pokračování pod názvem VELMI KŘEHKÉ VZTAHY (2007). Často točí reklamy, občas pracuje pro rádio a pravidelně se vrací k divadlu a k hraní v cizině. Aktuálně je k vidění v televizním seriálu AFÉRY (2011).

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2017 Touha motýla
2015 Descending Roads
Vybíjená
2011 L'Infiltré (TV film)
2010 Bludičky (TV film)
Všechno bude fajn
2006 Jak se krotí krokodýli
Monitio
2004 Non Plus Ultras
2001 Politik a herečka (TV film)
2000 Na zámku (TV film)
Temné zpovědi
1999 Červený Bedrník: Královské výkupné (TV film)
Červený Bedrník: Valentine Gautier (TV film)
Kanárek
Nedělejte ze mě vola (TV film)
Nevěsta pro Paddyho (TV film)
1998 Hell Mountain
Krupice (TV film)
Lazebník sibiřský
Za zdí (TV film)

TV seriály

2017 Lajna (TV seriál)
2016 Mordparta (TV seriál)
Láska (S01E04)
Nevěsta (S01E01)
Pustina (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (5)
2015 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Hon na lišku (S11E09)
Mezi dvěma muži (S11E08)
Krušné začátky (S11E07)
další epizody (5)
Rudyho má každý rád (TV seriál)
Fascinující Dáša (E11)
2014 Clona (TV seriál)
Kameraman (E07)
2013 Bez hranic (TV seriál)
Sanitka 2 (TV seriál)
2011 Aféry (TV seriál)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
2008 Soukromé pasti (TV seriál)
2007 Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2004 Černí baroni (TV seriál)
Rodinná pouta (TV seriál)
2000 Duna (TV seriál)
Pra pra pra (TV seriál)
Případy detektivní kanceláře Ostrozrak (TV seriál)
1999 Červený Bedrník (TV seriál)

Dokumentární

2005 Marie Antoinetta - z trůnu na popraviště (TV film)
2004 If (Presence of) [Artificial Intelligence (); (studentský film)
1982 Terra X (TV seriál)

TV pořady

1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace