foto

Gary Graham

  • nar. 6.6.1950 (70 let)
    Long Beach, California, USA

Biografie

Tento americký herec se narodil 7. června 1950 v kalifornském Long Beach. Navštěvoval kalifornskou univerzitu, ale později se rozhodl změnit své zaměření a začal navštěvovat hodiny herectví. Je pravděpodobně nejznámějším představitelem policisty Matthewa Sikese v seriálové podobě sci-fi snímku LEBKOUNI, který se natáčel v letech 1989 – 1990. Seriál zaznamenal takový úspěch, že v roce 1995 došlo k natočení několika samostatných filmů. Stejnou postavu si v roce 1988 zahrál ve stejnojmenném filmu herec James Caan.

Fanoušci seriálu STAR TREK ho také dobře znají. Hrál v několika seriálech a filmech s touto tématikou. V nejnovější odnoži tohoto seriálu, který nese název STAR TREK: ENTERPRISE ztvárnil postavu ambasadora Sovala. Podobnou roli ztvárnil také v seriálu STAR TREK: VOYAGER. A také si zahrál ve filmu STAR TREK: OF GODS AND MEN. Jednu z hlavních vedlejších rolí ztvárnil také v úspěšném seriálu JAG.

Svůj první herecký úspěch zaznamenal v roce 1988, kdy ztvárnil hlavní roli ve sci-fi snímku ROBOT JOX. Kromě toho si zahrál ve velké spoustě dalších filmů. K těm nejznámějším patří sportovní drama SPRÁVNÁ HRA s Tomem Cruisem v hlavní roli, válečný film TUCET ŠPINAVCŮ: SMRTELNÁ MISE, akční film POSLEDNÍ VÁLEČNÍK, horror DĚTSKÁ HRA 2., horror NECRONOMICON, akční film LET HOLUBICE nebo akční film SUPERTAJNÁ ZBRAŇ.

Také hostoval ve velké spoustě televizních seriálů. K těm nejznámějším patří KNOTS LANDING, DETEKTIV REMINGTON STEELE, HUNTER, MĚSÍČNÍ SVIT, ODPADLÍK, DIAGNÓZA: VRAŽDA, DETEKTIV NASH BRIDGES, ALLY MC BEAL, DRZÁ JORDAN, SHEENA nebo WALKER, TEXAS RANGER.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2019 Axanar
2018 Demon Protocol
Unbelievable!!!!!
2017 Champion
2015 Star Trek: Renegades (TV film)
2014 Action Hero
Alongside Night
Star Trek: Prelude to Axanar
2013 Dust of War
2011 Dreams Awake
2010 Amish Grace (TV film)
Quantum Quest: A Cassini Space Odyssey
2008 InAlienable
2007 Plugged
Star Trek: Of Gods and Men
2006 Siren
1999 Dillinger in Paradise
1998 Running Woman
1997 Lebkouni: Dědictví Udary (TV film)
Supertajná zbraň
Svědectví ze záhrobí (TV film)
To Die Quietly
1996 Anděl strážný v nebezpečí (TV film)
Lebkouni V: Tisíciletí (TV film)
Lebkouni: Nedotknutelní (TV film)
The Siege at Ruby Ridge (TV film)
1995 Dědictví hříchu (TV film)
Lebkouni IV: Tělo a duše (TV film)
Let holubice
1994 Lebkouni III: Temná budoucnost (TV film)
1993 Necronomicon
Podzemní past (TV film)
1992 Když má muž problémy
Nebezpečný ostrov (TV film)
V nejlepším zájmu dětí (TV film)
1989 Alien Nation (TV film)
Poslední válečník
Robot Jox - Zápas robotů
1987 Nestoudní
Tucet špinavců III: Smrtelná mise (TV film)
1983 Správná hra
1982 Money on the Side (TV film)
Thou Shalt Not Kill (TV film)
1981 Fire on the Mountain (TV film)
No Place to Hide (TV film)
1980 The Hollywood Knights
1979 Naostro
Návrat doktorky Laurelové (TV film)
The Ordeal of Patty Hearst (TV film)
1975 Lost on Paradise Island

TV seriály

2005 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Terra Jedna (S04E21)
V zemi za zrcadlem, část 2. (S04E19)
2004 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Kir'Shara (S04E09)
Probuzení (S04E08)
Výheň (S04E07)
další epizody (4)
2003 Dragnet (TV seriál)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Soumrak (S03E08)
Delfská oblast (S02E26)
Příměří (S02E15)
2002 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Rázová vlna, část 2. (S02E01)
Stíny P'Jem (S01E14)
JAG (TV seriál)
Hrdelní zločin (S07E12)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Setkání u Broken Bow (S01E01)
V tajných službách (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Trosečník, část 2. (S07E01)
Trosečník, část 1. (S06E24)
Lásko, venku je zima (S06E11)
2000 Manhattan, AZ (TV seriál)
Sheena (TV seriál)
1999 Křížová výprava (TV seriál)
Ally McBealová (TV seriál)
Andělé a balony (S02E13)
JAG (TV seriál)
Mimořádná událost (S05E10)
1998 Sedm dní (TV seriál)
1997 Komando (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Slabá stránka (S03E04)
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Modrý Pacifik (TV seriál)
Promised Land (TV seriál)
1995 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Studený oheň (S02E10)
Odpadlík (TV seriál)
Živá legenda (S03E18)
1994 M.A.N.T.I.S. (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
Grace v jednom kole (TV seriál)
Second Time Around (S01E05)
Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1991 The Commish (TV seriál)
1989 Lebkouni (TV seriál)
1985 Měsíční svit (TV seriál)
Gunfight at the So-So Corral (S01E02)
The Atlanta Child Murders (TV seriál)
1984 Crazy Like a Fox (TV seriál)
Hunter (TV seriál)
1982 Remington Steele (TV seriál)
T.J. Hooker (TV seriál)
1980 Scruples (TV seriál)
1979 Knots Landing (TV seriál)
The Dukes of Hazzard (TV seriál)
1978 David Cassidy - Man Undercover (TV seriál)
1977 CHiPs (TV seriál)
Eight Is Enough (TV seriál)
The Incredible Hulk (TV seriál)
1975 Starsky a Hutch (TV seriál)

Dokumentární

2012 From the Mouths of Babes (TV seriál)
2005 Slavery and the Making of America (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky