foto

György Bárdy

  • nar. 26.5.1921 (98 let)
    Budapešť, Maďarsko

Biografie

Ako herec začínal už ako dieťa v Kispeste v Evangelickom mládežníckom spolku. Objavil ho známy režisér Zoltán Várkonyi a od roku 1945 je členom divadla Magyar Színház. Ďalej: 1946 – 1949 Vígszinház, 1951 – 1958 divadlo Madách, 1958 – 1959 Národné divadlo. Pre porušenie "socialistickej morálky" bol na tri roky vylúčený z verejného života a pracoval ako lesník. Potom sa mohol vrátiť na "dosky" v Kecskeméte v divadle Katona Józsefa. Od roku 1964 je členom divadla Vígszinház. Napriek svojmu "tvrdému" zovňajšku a baritónu sa zhostil aj humorných postáv a kabaretnej figúry Gugyerák, ktorú si písal sám pre seba. Ako 64-ročný sa stal otcom, má jednu dcéru. Dodnes aktívne hrá denne tenis, v mladosti vyhrával aj medzinárodné tenisové turnaje hercov.

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

2004 Hóesés a Vizivárosban (TV film)
Magyar vándor
The Porter
2003 A Szent Lörinc folyó lazacai
2002 A hídember
2001 A szalmabábuk lázadása
1997 Retúr
1994 Így írtok ti (TV film)
Čarostřelec
1992 A skorpió megeszi az ikreket reggelire
1991 Júdea helytartója (TV film)
1990 Holnapra a világ (TV film)
Kéz kezet mos (TV film)
1989 Erdély aranykora (TV film)
Vadon
1985 Eltüsszentett birodalom, Az
1984 Szaffi
1983 A Mi Ügyünk, avagy az utolsó hazai maffia hiteles története (TV film)
Az utolsó futam (TV film)
1982 Búcsú a fegyverektől, azaz... (TV film)
1981 Ripacsok
1979 Szávitri, az asszonyi hüség dicsérete (TV film)
1978 A televízió a zene otthona
Don Juan és a kövendég (TV film)
Saroküzlet (TV film)
1977 Űrtörténetek (TV film)
1976 A szélhámos (TV film)
Operabál 13 (TV film)
1974 Sedm tun dolarů
Voňavá cesta nikam
1973 János vitéz
Princ Bob
1972 A Főnök (TV film)
Běž, aby tě chytili
1971 A halhatatlan légiós, akit csak péhovárdnak hívtak
A vasrács (TV film)
Ahoj, bráško!
Vidám elefántkór (TV film)
1970 Okouzlující
1969 Az örökös
VII. Olivér - Egy király, aki nem akar király lenni (TV film)
1968 A Hamis Izabella
Az aranykesztyü lovagjai (TV film)
Elméletileg kifogástalan házasság (TV film)
Isten óvd a királyt (TV film)
Jagerské hvězdy
Jagerské hvězdy II.
1967 A múmia közbeszól
Jaguár
Könnyű kis gyilkosság (TV film)
Társasjáték (TV film)
Veszedelmes labdacsok (TV film)
Édes és keserű
1966 Beznadějní
Chladné dny
Minden kezdet nehéz I-II
Titkok éjszakája (TV film)
Zoltán Kárpáthy
És akkor a pasas...
1965 Délután ötkor (TV film)
Fény a redöny mögött
Muži a boj I
Róka fogta csuka (TV film)
1964 Az életbe táncoltatott leány
Zálety krále Matyáše
1959 Bogáncs
Hranice na dosah ruky
Kard és kocka
1958 Dům pod skálou
Jaká to noc!
Nehéz kesztyűk
Pachatel neznámý
Sóbálvány
Tavasz Bujákon
1957 A csodacsatár
Dvě přiznání
Gerolsteini kaland
Láz
Na císařův rozkaz
1956 Keserű igazság
Student Gábor
Tanár úr, kérem...
1955 Deštivý večer
1954 Já a můj dědeček
1953 Föltámadott a tenger
Krejcárek
Panika
1952 Na hranici dvou světů
1951 Osvobozená země
1949 Mágnás Miska
1948 Někde v Evropě
Poslední hradní pán

TV seriály

2009 Tűzvonalban (TV seriál)
Rablók és pandúrok (S03E13)
2002 Hotel Szekszárdi (TV seriál)
Tea (TV seriál)
1996 Éretlenek (TV seriál)
A két idegen (S02E02)
1995 Patika (TV seriál)
Episode 14 (E14)
Episode 13 (E13)
Episode 12 (E12)
další epizody (6)
1994 Patika (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
1991 Família Kft. (TV seriál)
Angyalbörben (TV seriál)
Tank you (E13)
Az elveszett szakasz (E12)
Military Tours (E11)
další epizody (6)
1990 Angyalbörben (TV seriál)
Álca nélkül (E07)
Átkelés (E06)
Mozgó Trezor (E05)
další epizody (7)
Linda (TV seriál)
A hazajáró lélek (S03E06)
1986 Zsarumeló (TV seriál)
1985 Kémeri (TV seriál)
Az ellopott arany (E01)
1984 Szálka, hal nélkül (TV seriál)
Berántott sajt (E04)
Série noire (TV seriál)
T.I.R. (TV seriál)
1983 Mint oldott kéve (TV seriál)
Franciaország 1855 - 1857 (E07)
1978 Podivuhodné prázdniny rodiny Smolíkovy (TV seriál)
Konečně doma! (E13)
Falešní přátelé (E12)
Černé zlato (E11)
další epizody (13)
1976 Robog az úthenger (TV seriál)
Az utolsó lakó (E03)
1975 Odpověď (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 5 (E05)
1972 Kiskirályok (TV seriál)
Slavné útěky (TV seriál)
Zenés TV színház (TV seriál)
1970 A 0416-os szökevény (TV seriál)
1969 Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy (TV seriál)
Autopatálie (E04)

Host

TV pořady

2000 Fort Boyard - Az Eröd (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace