foto

Dagmar Dvořáčková

  • nar. 1937
  • zem. 1992
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dagmar Dvořáčková se narodila v roce 1941 na Moravě, přesné datum a místo narození  se nedají oficiální cestou zjistit. Dagmar Dvořáčková je bývalou hlasatelkou Československé televize a konferenciérkou. V televizi pracovala třicet let. Byla velice populární hlasatelkou pro svůj půvab. Také se občas věnovala filmu, kde si zahrála menší nevýznamné role. Poprvé se objevila ve filmu Einstein kontra Babinský z roku 1963. Zahrála si v seriálu KLABZUBOVA  JEDENÁCTKA z roku 1968. Zahrála si i ve filmu Alibi na vodě z roku 1965.Objevila se i ve filmu  Přísně tajné premiéry z roku 1967. Diváci ji mohli také vidět ve filmu Naše bláznivá rodina z roku 1960, kde hlavní role hráli Jiřina Jirásková a Vladimír Menšík. Jejím posledním filmem byl Štědrý večer paní Hůlové z roku 1991. Dagmar Dvořáčková uváděla také populární pořad GALASUPERŠOU, který uváděla společně s Karlem Šípem a Jaroslavem Uhlířem. Dagmar Dvořáčkové lékaři v roce 1986 zjistili rakovinu ledvin. I přesto, že lékaři ledvinu odebrali tak v roce 1992 Dagmar Dvořáčková této nemoci podlehla. Jejím blízkým přítelem byl zpěvák LADISLAV KERNDL. Napsala pro něj text k písni "Jsi můj zázrak lásky". Dagmar Dvořáčková zemřela v pouhých padesáti jedna letech. Odešla tak jedna z nejpopulárnějších a nejpůvabnějších hlasatelek bývalé Československé televize.

Miloš "M.B" Boubín

Herecká filmografie

Filmy

1968 Naše bláznivá rodina
1967 Přísně tajné premiéry
1965 5 milionů svědků
Alibi na vodě
1964 Gambit (studentský film)
Láska nebeská
1963 Einstein kontra Babinský
Konkurs

TV seriály

1991 Velmi uvěřitelné příběhy (TV seriál)
Štědrý večer paní Hůlové (E04)
1968 Klapzubova jedenáctka (TV seriál)

TV pořady

1984 ABECEDA (TV pořad)
1980 Dáme se do gala (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace