foto

Brian Thompson

  • nar. 28.8.1959 (58 let)
    Ellensburg, Washington, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Brian Thompson se narodil 28. srpna 1959 v americkém Washingtonu. Patří k nejznámějším hercům akčních filmů. Hraje jak kladné, tak záporné postavy. Je synem dvou učitelů a druhým z šesti sourozenců. Herectví vystudoval na kalifornské univerzitě v Los Angeles. Jeho první rolí ve školním divadelním představení byla postava ruského baletního instruktora Borise ve hře You can´t take it with you.

Když úspěšně dokončil školu, měl svou SAG kartu, vlastního agenta a malou roli ve filmu TERMINÁTOR s Arnoldem Schwarzeneggerem a Michaelem Biehnem v hlavních rolích. O dva roky později, v roce 1986, si zahrál hlavní zápornou roli po boku dalšího svalovce Sylvestera Stallonea ve filmu COBRA. Tímto filmem se zapsal do povědomí diváků. Od této chvíle se začal objevovat ve velké spoustě filmů a seriálů. V roce 2000 sklidil od kritiků chválu za skvěle ztvárněnou postavu Hercula ve dvoudílném fantasy snímku JÁSON A ARGONAUTI.

Jeho manželka se jmenuje Isabelle a je filmovou producentkou. Má s ní dvě děti, syna Jordana a dceru Daphne. Žije v Los Angeles. I když natáčí akční filmy, jako divák preferuje komedie. Ve volném čase rád poslouchá hudbu, píše vědecko-fantastické povídky, fotografuje, sportuje. Kdysi se věnoval americkému fotbalu. Dnes raději hraje golf. Brian Thompson ovládá bojové umění hapkido, ve kterém má černý pás. Také skvěle hraje na piano. Má rád sushi. Hostoval v seriálech V. I. P., ČARODĚJKY, NÁMOŘNÍ VYŠETŘOVACÍ SLUŽBA a WALKER, TEXAS RANGER.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2017 Cranial Sacral
Dark Games
Trafficked
2015 Animal Among Us
2014 Action Hero
2011 The Arcadian
Vánoční cesta lásky (TV film)
2009 Válka draků
2007 Flight of the Living Dead: Outbreak on a Plane
Lesser of Three Evils
Poslední vyvolený
2006 Tajemná cesta za pokladem
2003 Torus (TV film)
2001 Poslání
Špinavej Joe
Taurus (TV film)
2000 Akta X: Rekviem (video kompilace)
Iásón a argonauti (TV film)
If Tomorrow Comes
1998 Akta X – Akta 11: Pacient X (video kompilace)
1997 Důležitý terč
Guardian, The (TV film)
Mortal Kombat 2: Vyhlazení
1996 Akta X – Akta 6: Plán (video kompilace)
Dračí srdce
1995 Akta X – Akta 4: Kolonie (video kompilace)
1994 Star Trek VII: Generace
1993 Někdo to rád studené
1992 Doktor Mordrid
Hněv a čest
1991 Akce sova (TV film)
Chlad horkých nocí
Ted and Venus
Život pod psa
1990 A Země udeřila (TV film)
Lví srdce
Měsíc 44
Nájemný vrah
1989 Noční přání
Tři uprchlíci
1988 Honba za xenomorfem (TV film)
Hrůzná noc 2
Lebkouni
Miracle Mile
Pass the Ammo
1987 Commando Squad
Hra s ohněm
Vlkodlak se vrací (TV film)
You Talkin' to Me?
1986 Cobra
Tři amigos
1985 Our Family Honor (TV film)
1984 Fatal Vision (TV film)
Terminátor

TV seriály

2017 The Orville (TV seriál)
Into the Fold (S01E08)
2014 Havaj 5-0 (TV seriál)
Výpomoc (S04E13)
2013 Prozíravost (TV seriál)
Z-Z-změny (S02E01)
2012 Fan Wars (TV seriál)
Californication (TV seriál)
Biják (S05E09)
2009 Chuck (TV seriál)
Chuck a líbánky na předměstí (S02E13)
2005 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Aenarové (S04E14)
Spojenci (S04E13)
Babylon 1 (S04E12)
2004 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Na pravdu se přijde (S01E17)
2003 Karen Sisco (TV seriál)
2002 Birds of Prey (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Pravda (S09E19)
2000 Akta X (TV seriál)
Venku (S08E02)
Rekviem (S07E22)
1999 Křížová výprava (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Z jiného světa (S06E19)
1998 Čarodějky (TV seriál)
Sedm dní (TV seriál)
V.I.P. (TV seriál)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Nevinnost (S02E14)
Překvapení (S02E13)
Akta X (TV seriál)
Červení a černí (S05E14)
Pacientka X (S05E13)
1997 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Žně (S01E02)
Vítejte v bráně pekelné (S01E01)
Komando (TV seriál)
1996 Kindred: The Embraced (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Herrenvolk (S04E01)
Talitha Cumi (S03E24)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Až do smrti (S04E22)
1995 Herkules (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Konec hry (S02E17)
Kolonie (S02E16)
1994 Weird Science (TV seriál)
1993 Key West (TV seriál)
Policie New York (TV seriál)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Pravidla zisku (S02E07)
Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1989 Lebkouni (TV seriál)
Pobřežní hlídka (TV seriál)
Star Trek: Nová generace (TV seriál) - herec, a.z.
Šedé přízraky (S02E22) - a.z.
Věc cti (S02E08)
1988 Favorite Son (TV seriál)
Something Is Out There (TV seriál)
Superboy (TV seriál)
1987 Werewolf (TV seriál)
1985 George Burns Comedy Week (TV seriál)
Měsíční svit (TV seriál)
Otherworld (TV seriál)
1984 Street Hawk (TV seriál)
1982 Knight Rider (TV seriál)
1981 Síla rodu (TV seriál)

Dokumentární

2012 Making It So: Continuing Star Trek - The Next Generation
2010 Put Up Your Dux
2002 'Buffy': Season 2 Overview

Hudební videoklipy

1988 Martini Ranch - Reach (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Action Hero

Dokumentární

1992 From Hollywood to Hanoi

Režijní filmografie

Filmy

2014 Action Hero

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace