foto

Chris Messina

  • nar. 11.8.1974 (44 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Chris Messina je americký filmový a televizní herec. Narodil se 11. srpna 1974 v New Yorku, svou uměleckou kariéru začal jako divadelní herec. Na obrazovce se objevil v několika televizních seriálech – epizodní role hrál v seriálu PRÁVO A POŘÁDEK, TŘETÍ HLÍDKA nebo MÉDIUM. V páté a poslední sérii ODPOČÍVEJ V POKOJI hrál hned v šesti dílech Claiřina přítele Teda Fairwella.

Filmografie Chrise Messiny obsahuje LÁSKU PŘES INTERNET Nory Ephron, DŮVĚRNOSTI režiséra Alana Balla (který má na svém kontě i seriál ODPOČÍVEJ V POKOJI). V roce 2008 si jej pro roli Douga vybral Woody Allen do snímku VICKY CHRISTINA BARCELONA.

Chris Messina byl a je na plátnech českých kin k vidění i na podzim roku 2009. Ve filmu VŠUDE DOBŘE, DOMA NEJLÍP, který natočil oscarový režisér Sam Mendes, se Chris Messina objevil v jedné z epizod putování hlavních hrdinů. Manželský pár, žijící v Montrealu obklopený adoptovanými dětmi na první pohled vypadá spokojeně. Ale ani Tom (Chris Messina), ani jeho žena Munch (Melanie Lynskey) nemají na růžích ustláno.

To Eric Powell, postava, kterou Chris Messina ztvárnil v novince od Nory Ephron JULIE A JULIA je na tom podstatně lépe. Manžel titulní Julie, která se chce „provařit“ všemi recepty z legendární kuchařky, je sice i tentokrát oporou své drahé polovičce, ale problémy, s nimiž se potýkají, jsou úplně jiného, (a jistě i chutnějšího) druhu. Zatím poslední role Chrise Messiny je Dr. Gary Kaplan, jeden z lékařů v připravovaném televizním dramatu ANATOMY OF HOPE televizního „mága“ J.J.ABRAMSE.

Messina má s přítelkyní, producentkou Jennifer Toddovou, ročního syna, který se narodil v roce 2008.

Beagle

Herecká filmografie

Filmy

2020 Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)
2019 The True Adventures of Wolfboy
2018 Too Long at the Fair
2017 Blame
Two for Dinner
2016 Most do života
Ordinary World
Pod rouškou noci
2015 Hledači ohně
2014 Alex of Venice
Dort
Manglehorn
2013 Palo Alto
2012 28 Hotel Rooms
Argo
Celeste a Jesse navždy
Fairhaven
Giant Mechanical Man, The
Ruby Sparks
2011 Blissovy trampoty
Zamilovaní
2010 Greenberg
Monogamy
Neviditelný symbol
Ďábel
2009 Anatomy of Hope (TV film)
Julie a Julia
Něco na těch mužích je
Všude dobře, proč být doma
2008 Humboldt County
Jak ukrást nevěstu
Vicky Cristina Barcelona
2007 Důvěrnosti
2006 Ira & Abby
2005 Bittersweet Place
Crooked Corner, The
Road
2001 Ordinary Sinner
2000 Turn It Up
1998 Hráči
Láska přes internet
Stav obležení

TV seriály

2018 Ostré předměty (TV seriál)
Milk (E08)
Falling (E07)
Cherry (E06)
další epizody (8)
2017 The Mindy Project (TV seriál)
It Had to Be You (S06E10)
Danny in Real Life (S06E09)
Jeremy & Anna's Meryl Streep Costume Party (S06E05)
další epizody (7)
2016 The Mindy Project (TV seriál)
Concord (S05E06)
Decision 2016 (S05E01)
Homewrecker (S04E26)
další epizody (7)
2015 The Mindy Project (TV seriál)
When Mindy Met Danny (S04E13)
The Parent Trap (S04E12)
The Lahiris and the Castellanos​ (S04E11)
další epizody (23)
2014 Newsroom (TV seriál)
Pohrdání soudem (S03E04)
Ministerstvo spravedlnosti (S03E03)
Uteč (S03E02)
další epizody (4)
The Mindy Project (TV seriál)
Christmas (S03E11)
What About Peter? (S03E10)
How to Lose a Mom in Ten Days (S03E09)
další epizody (22)
2013 Newsroom (TV seriál)
Volby 2 (S02E09)
Volby 1 (S02E08)
Večerní zprávy s Willem McAvoyem (S02E05)
další epizody (5)
The Mindy Project (TV seriál)
Christmas Party Sex Trap (S02E11)
Wedding Crushers (S02E10)
Mindy Lahiri is a Racist (S02E09)
další epizody (26)
2012 Newsroom (TV seriál)
Větší hlupák (S01E10)
Výpadek proudu, část první: Tragické porno (S01E08)
Pokusím se tě napravit (S01E04)
další epizody (5)
The Mindy Project (TV seriál)
Josh and Mindy's Christmas Party (S01E09)
Two to One (S01E08)
Teen Patient (S01E07)
další epizody (9)
2007 Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
Médium (TV seriál)
The Whole Truth (S03E08)
2005 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Všichni čekají (S05E12)
Nehybný (S05E11)
Osamělí (S05E10)
další epizody (6)
2003 Právo a pořádek (TV seriál)
Suicide Box (S13E16)
2001 Big Apple (TV seriál)
2000 Třetí hlídka (TV seriál)
History (S02E10)
1996 Právo a pořádek (TV seriál)
Homesick (S06E22)
1995 Právo a pořádek (TV seriál)
Rebels (S06E02)

Dokumentární

2017 Work by Day, Live by Night - a.z.
2014 Showing Up

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Sam Smith - I'm Not The Only One (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

2014 Alex of Venice

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace