foto

P.J. Hogan

  • nar. 1962
    Brisbane, Queensland, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Debutoval v roce 1994 snímkem Muriel se vdává, ke kterému současně napsal i scénář. Při premiéře na filmovém festivalu v Cannes v roce 1994 diváci film po skončení ocenili bouřlivým potleskem. S jedenácti nominacemi dominoval Australian Film Institute Awards, které zahrnovaly i nominaci za nejlepší režijní počin. Získal cenu AFI v kategoriích nejlepší film, nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli a nejlepší zvuk.

V roce 1996 Hogan na svůj předchozí úspěch navázal snímkem Svatba mého nejlepšího přítele s Julií Roberts, Cameron Diaz a Rupertem Everettem, který se posléze na čas stal nejúspěšnější komedií v historii amerického filmu vůbec. Jeho dalším dílem byl film Žít naplno z roku 2001, u něhož se podílel i na scénáři. V roce 2004 natočil filmovou verzi Petera Pana.

Zdroj: Falcon

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Švadlena
2012 Mental
2003 Petr Pan
2002 Žít naplno
1994 Muriel se vdává
1988 To Make a Killing
1986 The Humpty Dumpty Man
1984 Getting Wet

TV seriály

1992 Lift Off (TV seriál)
1991 Miraculous Mellops, The (TV seriál)
1990 Skirts (TV seriál)
1986 The Flying Doctors (TV seriál)
1985 Bartons, The (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

2015 Švadlena

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace