foto

Kate Magowan

  • nar. 1.6.1975 (44 let)
    Harrow, Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Půvabná, 170 cm vysoká, britská herečka, jejíž rodné jméno zní Katie Victoria Magowan, pochází z Londýna, kde se 1. června 1975 narodila. Působí ve všech hereckých odvětvích - filmu, televizi i v divadelních a rozhlasových inscenacích.

Její životní dráha začala směřovat k herectví ihned po dokončení střední školy, kdy vystudovala londýnský Herecký institut a své dovednosti poté doladila cvičením v praktické herecké škole Meisner Technique.

Ve filmu Kate debutovala v roce 2000, a to v komedii IT WAS AN ACCIDENT. Brzy na to se začala zaměřovat přednostně na nezávislou britskou produkci a navíc prokázala výborný cit pro výběr rolí v kritikou uznávaných filmech. Jmenovitě jde zejména o černou komedii Michaela Winterbottoma ze světa britské hudební scény NONSTOP PÁRTY (24 Hour Party People, 2002), životopisné drama o vzestupu a pádu DJe z taneční Ibizy v britsko-kanadské koprodukci IT'S ALL GONE PETE TONG (2004) nebo v menší v roli se objevila v dramatu KiDULTHOOD (2006). Do povědomí světového publika se zapsala v roce 2007 díky režisérovi Matthewovi Vaughnovi, který ji obsadil do své úspěšné pohádky HVĚZDNÝ PRACH (Stardust), ve které si zahrála roli otrokyně Uny. Následně se objevila v krimithrillerech ÚTERÝ (Tu£sday, 2008), 4.3.2.1 (4.3.2.1, 2010) a v survival thrilleru NENÍ KAM UTÉCT (A Lonely Place to Die, 2011) v roli horolezkyně Jenny.

Kate Magowan je od roku 2004 vdaná za bristkého herce Johnna Simma (společně si zahráli ve filmech Úterý, Nonstop Párty či v krákometrážním Devilwoodu). Mají spolu dvě děti - syna Ryana (nar. 2001) a dceru Molly (nar. 2007).

Petr "peetriss" Michalik

Herecká filmografie

Filmy

2015 Zima
2014 Plastic
2013 Fall of the Essex Boys, The
2012 Elfie Hopkins
Outside Bet
2011 Není kam utéct
Screwed
2010 4.3.2.1
2008 Úterý
2007 Hvězdný prach
2006 Devilwood
Kidulthood
2004 It's All Gone Pete Tong
2002 Nailing Vienna
Nonstop párty
2001 Is Harry on the Boat? (TV film)
Čtyřhra
2000 It Was an Accident

TV seriály

2015 Spotless (TV seriál)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
Episode 8 (E08)
další epizody (10)
2011 Exil (TV seriál)
2009 Pravěk útočí (TV seriál)
Eve (S03E09)
Die Welt von morgen (S03E08)
2003 New Tricks (TV seriál)
Krůček k vraždě (TV seriál)
Echoes (S03E01)
2002 Druhá míza (TV seriál)
2000 Dinner of Herbs, A (TV seriál)
1996 Tichý svědek (TV seriál)
1985 EastEnders (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

Host

TV pořady

1980 Children in Need (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace