foto

Herman Yau

  • nar. 1961
    Guangzhou, Čína

Biografie

Herman Yau (1961, Kanton, Čína) je jedným z najproduktívnejších hongkonských filmárov; autorsky sa podieľal na vyše 90 filmoch, pričom 50 z nich sám režíroval. Režijne debutoval v roku 1987 filmom Bez výčitiek; z jeho novších filmov spomeňme napríklad Zrod legendy – Ip Man (2010) alebo Ťažká láska (2012).

IFF Bratislava

Režijní filmografie

Filmy

2019 Death Notice
Jia he wan shi jing
Sao du 2: Tian di dui jue
2018 The Leaker
2017 77 Heartbreaks
Always Be with You
Rázová vlna
Shi mian
2016 Xiong shou hai wei shui
Xuan lao zuo
2015 An Inspector Calls
2014 Chu ji
Qing chun dou
Zong sheng
2013 Ip Man: Poslední boj
2012 Gao ju ai
Nightmare
2011 Jian hu nu xia qiu jin
Laughing Gor Qian Zui Fan
2010 All's Well End's Well Too 2010
Ip Man: Zrození legendy
Sang caau no mai faan
2009 Do mon
Laughing Gor zhi bian jie
Si shen sha le
Tou qi
2008 San bu guan
Xing gong zuo zhe 2: Wo bu mai shen wo mai zi gong
2007 Jiang tou
Ren zai jiang hu
Xing gong zuo zhe shi ri tan
2006 Ban zui ren jian
Chung gik yan je
Hei bai dao
2005 Yi shen yi gui
2004 Jing xin dong po
Nan shang nu xia
Shi jing wu shen
Ze go ah ba zan bau za
2003 Kap sze moon yat goh gei kooi
2002 Fan shou shu te qian dui
Happy Family
2001 Deng hou dong jian hua fa la
Lao fu zi 2001
Qi hao cha guan
Sha ke
1999 Ai qing meng huan hao
Si ren bang zhi qian wu gou xi
Ye cha
Yin yang lu 5: Yi jian fa cai
Yin yang lu 6: Xiong zhou kan
1998 Yin yang lu 4: Yu gui tong xing
Yin yang lu zhi sheng guan fa cai
1997 Duo she
Yin yang lu
Yin yang lu zhi wo zai ni zuo you
1996 Huang jin dao li xian ji
Jing Bian
Xong xing zi: Zhi jiang hu da feng bao
Yi bo la bing du
1995 Gong pu II
Ma lu ying xiong II: Fei fa sai che
Zhen xiang
1994 Chu sheng zhi du
Meng chai ren
Saan gai bin fung wong
1993 Ba xian fan dian: Ren rou cha shao bao
Di shi pan guan
Tai Zi chuan shuo
Zhi shi huo tui
1992 Fei hu jing ying zhi ren jian you qing
1991 Zhong huan ying xiong
1987 Leng mooi jing juen

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Filmy

2017 Rázová vlna

Herecká filmografie

Skladatelská filmografie

Filmy

1988 Yi lou yi gu shi
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace