Reklama

Reklama

Alexandr Minajev

Alexandr Minajev

nar. 10.04.1967 (57 let)
Bělgorod, Rusko, Sovětský svaz

Biografie

Narodil se v roce 1967 v Kazovce na Sibiři. Už od útlého mládí účinkoval v divadlech. Studoval režii a herectví na Státní akademii divadelních umění v Moskvě. Během tohoto studia účinkoval v Centrálním ruském dětském divadle, kde měl stálé angažmá až do roku 2000. Zahrál tu hodně vyjímečných rolí. Alexandr se překvapivě rozhodl, že divadlo opustí a vydá se za svou láskou do ČR.

Po příjezdu měl spoustu problémů. Neměl moc peněz a tak se začal živit jako číšník, umývač oken, roznašeč letáků, nebo dokonce i zpíval v jednom ruském baru v Karlových Varech. Později se díky svým přátelům vrátil do divadla. Mohli jsme ho vidět v brněnském HaDivadle, kde dokonce i režíroval. Hrál zde v inscenacích Moskva-Petuški, Deadwood, Krasonauti aj. Později účinkoval v Divadle v 7 a půl ve hře Play Chaplini.

Do podvědomí diváků se dostal díky roli Hrihorije v nekonečném seriálu ULICE. I když je hodně vytížený, stále se věnuje divadlu. Vede spolupráci s pražským Divadlem v Celetné, kde režíruje dramata. Dále je k vidění v Divadle Na Fidlovčce a v Malém Nosticově divadle v Praze. Alexandr si také vyzkoušel pedagogickou činnost. Jeden rok vedl hodiny improvizace na JAMU v Brně.

Marian "duklak2" Hamrla

Herec

Host

Pořady
2011

Partička

2004

Uvolněte se, prosím

Reklama

Reklama