foto

Gábor Harsányi

  • nar. 15.6.1945 (75 let)
    Budapest, Maďarské království

Biografie

Herec, spisovateľ a dramatik. 1964 – 1968 Filmová a divadelná akadémia. Svoju umeleckú dráhu začal v divadle Thília (1968- 1979). V rokoch 1979 – 1983 filmové štúdio MAFILM, 1983 – 1989 člen Národného divadla. Od roku 1982 je spoluzakladateľom a riaditeľom Karinthyho divadla. Od roku 1995 hrá v divadle Vidámszínpad hlavne komické role. Jeho hlas je veľmi populárny a často využitý v dabingu. V Újpeste (Budapešť, IV. obvod) založil vlastnú hereckú školu.

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

2019 Captain Flame
2017 Salamon király kalandjai
2015 Karácsony előtt
Líza, liščí víla - vyp.
2002 A titkos háború (TV film)
1995 A körtvélyesi csíny (TV film)
1994 Devictus vincit - Legyőzve győz (TV film)
1992 Rágalom iskolája (TV film)
1991 Próbababák bálja, A (TV film)
1990 Začátek dlouhého podzimu
1988 A bikafejű szörnyeteg (TV film)
1986 Zojka szalonja (TV film)
1984 Csodatopán (TV film)
Jégapó (TV film)
Szellemidézés (TV film)
Torta az égen (TV film)
1983 Az utolsó futam (TV film)
Hófehér
1982 Bábel tornya (TV film)
Glória (TV film)
Társkeresés No. 1463 (TV film)
1981 A mérkőzés
Irány Caracas (TV film)
1980 A nagy ékszerész (TV film)
Gazdag szegények (TV film)
Indul a bakterház (TV film)
Karlík není sám (TV film)
Kojak Budapesten
Nők apróban (TV film)
Prosím, uneste mě
Rettegés és ínség a Harmadik Birodalomban (TV film)
Střed světa (TV film)
1979 A dicsekvő varga (TV film)
Zelený dvůr
1978 A mama (TV film)
Ady-novellák (TV film)
Bolondok bálja
Vakáció a halott utcában (TV film)
1977 Illetlenek (TV film)
Lincoln Ábrahám álmai (TV film)
Állványokon (TV film)
1975 Az öreg
Állítsátok meg Arturo Uit! (TV film)
1974 Pokol - Inferno (TV film)
Tigrisugrás (TV film)
1973 A palacsintás király (TV film)
A szüzek városa (TV film)
Hlavou proti zdi
Kakuk Marci
Lauterburg városparancsnoka (TV film)
1972 Jó estét nyár, jó estét szerelem (TV film)
Medvetánc
Stal jsem se mužem zákona
1971 A halhatatlan légiós, akit csak péhovárdnak hívtak
Áradat (TV film)
Én vagyok, Jeromos
1970 Kétszer egy nem mindig kettő (TV film)
Muž z obrazovky
Okouzlující
Sokolníci
Szemtől szemben
Tizennégy vértanú (TV film)
1969 Imposztorok
Mluvící plášť
Zakázané území
1968 Fiúk a térről
Mi lesz veled Eszterke?
Odešlo slunce
Valaki csenget (TV film)
1967 Léto na horách

TV seriály

2002 Nyúlék (TV seriál)
2000 Angyali történetek (TV seriál)
Valaki kopog (TV seriál)
1995 Öregberény (TV seriál)
Berényburger (S03E03)
Püspökkenyér (S03E02)
A feleség (S03E01)
1994 Öregberény (TV seriál)
Az alapítvány (S02E12)
A kölyök (S02E11)
A vadászat (S02E10)
další epizody (11)
1993 Öregberény (TV seriál)
A kampány (S01E06)
A kölcsön (S01E05)
A gróf úr (S01E04)
další epizody (6)
1990 Angyalbörben (TV seriál)
Átkelés (E06)
Borcsata (E04)
Linda (TV seriál)
A régi barát (S03E07)
A hazajáró lélek (S03E06)
Tüzes babák (S03E05)
1989 Linda (TV seriál)
Erotic show (S03E04)
Stoplis angyalok (S03E03)
Aranyháromszög (S03E02)
další epizody (4)
1987 Az én nevem Jimmy (TV seriál)
1986 Kiváncsi Fáncsi (TV seriál)
Linda (TV seriál)
Pop pokol (S02E07)
Software (S02E06)
Panoptikum (S02E05)
další epizody (7)
1984 Linda (TV seriál)
Oszkár tudja (S01E03)
A fotómodell (S01E02)
A szatír (S01E01)
1983 Mint oldott kéve (TV seriál)
Magyarország-Bécs-Colmar-Párizs 1849-1851 (E04)
1982 A 78-as körzet (TV seriál)
Győzelem (E06)
Aktatáska (E04)
Gyermekáldás (E02)
další epizody (4)
1977 Nero, krvavý básník (TV seriál)
1975 Za hodinu jsem zpátky (TV seriál)
A hazatérés (E14)
Szökevények (E13)
A kelepce (E12)
další epizody (6)
1973 Irgalom (TV seriál)
Za hodinu jsem zpátky (TV seriál)
A küldetés (E08)
A találkozás (E07)
A temetés (E06)
další epizody (8)
1970 Örjárat az égen (TV seriál)
Episode 1 (E01)
1969 Bors (TV seriál)

Divadelní záznam

1978 Ženich v nesnázích (divadelní záznam)
1974 Ezeregyéjszaka (divadelní záznam)

Host

TV pořady

1999 Bruhaha (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky