foto

Ildikó Pécsi

  • nar. 21.5.1940
    Polgár, Maďarské království
  • zem. 5.12.2020 (80 let)
    Gödöllõ, Maďarsko

Biografie

Pécsi Ildikó, herečka a režisérka. Stredoškolské vzdelanie získala v Debrecíne a Nyiregyházi kde maturovala v roku 1958. Pokračovala štúdiom v Budapešti na Divadelnej a filmovej akadémii, ktorú ukončila v roku 1962. Do roku 1966 účinkuje v Národnom divadle v Pécsi, potom je do roku 1970 členkou Vígszinház. 1985 – 1990 Národné divadlo. Od roku 1990 divadlo Józsefa Attilu, kde hrá jednak humorné postavy ako aj charakterové úlohy. Okrem herectva sa venuje aj réžii, písaniu a pedagogickej činnosti.

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

2008 Majdnem szűz
2004 Montecarlo!
1991 Stalinova snoubenka
1988 Hungarian Dracula (TV film)
1987 Dada (TV film)
1986 Fantastická teta (TV film)
Gréti...! (Egy kutya feljegyzései) (TV film)
1985 Anna a Anton (TV film)
Majd belejössz, Pistám! (TV film)
1984 Amphitryon (TV film)
Hivatalnok urak (TV film)
Ty zatracený živote
Čaroděj lesního močálu (TV film)
1983 Az utolsó futam (TV film)
Francia négyes (TV film)
Mennyei seregek
Nagy Anna, kis Anna (TV film)
Visszaesők
1982 Kaland a főmettőrrel (TV film)
Nőuralom (TV film)
Vendéglátás (TV film)
1981 A mérkőzés
Pomocník
Ripacsok
1980 A különc (TV film)
A sipsirica (TV film)
Ez a Józsi, ez a Józsi...
Hogyan felejtsük el életünk legnagyobb szerelmét...?
Indul a bakterház (TV film)
Kojak Budapesten
Kulcskeresők (TV film)
Névnap (TV film)
1979 Aki mer, az nyer (TV film)
Csillag a máglyán
Mese habbal
Zbav nás od zlého
1978 Az ész bajjal jár (TV film)
Bolondok bálja
Egyszeregy
Fent a Spitzbergáknál (TV film)
Konečně jsem doma
Második otthonunk: Az áruház (TV film)
1977 Pókfoci
Čert bije svou ženu
1976 A vonatok reggel indulnak (TV film)
Csongor és Tünde (TV film)
Klavír ve vzduchu
Pátá pečeť
Trisztán (TV film)
Uličníci na prázdninách
Vzpomínka z Herkulových lázní
1975 Az öreg
Hogyan viseljük el szerelmi bánatunkat?!... (TV film)
Utolsó tánctanár, Az (TV film)
1974 Gúnyos mosoly (TV film)
Krásná pošetilost
1973 Két fiú ült egy padon (TV film)
Plusz-mínusz egy nap
1972 Házasságtörés (TV film)
Stal jsem se mužem zákona
Öt férfi komoly szándékkal (TV film)
1971 A gyáva (TV film)
A labda - Karinthy Ferenc műveiből (TV film)
Jövőbéli históriák (TV film)
Sose fagyunk meg (TV film)
1970 A hódítás iskolája, avagy Don Juan bűnhődése (TV film)
Konec psychologa
Pokróc az ablakon (TV film)
Sny lásky
Uborkafa (TV film)
Érik a fény
1969 Nebáncsvirág (TV film)
1968 Jagerské hvězdy
Jagerské hvězdy II.
Sladký čas Kalimagdory
Sárga rózsa (TV film)
1967 Agův poklad
II. Fülöp (TV film)
Nem várok holnapig...
Társasjáték (TV film)
Veszedelmes labdacsok (TV film)
1966 Titkok éjszakája (TV film)
Én, Strasznov Ignác, a szélhámos (TV film)
1965 Fény a redőny mögött
Nezačínejte si s láskou
1964 A magándetektív (TV film)
Hattyúdal
Zálety krále Matyáše
1963 Isten őszi csillaga
Tücsök
1962 Budapešťské střechy
Mezi muži
Zlatý člověk
1961 Az ígéret földje
Liják

TV seriály

2015 Ketten Párizs ellen (TV seriál)
Vigyázz, ha jön a Berta! (E03)
A franciákat senki sem érti (E01)
1998 Barátok közt (TV seriál)
1990 Linda (TV seriál)
A régi barát (S03E07)
A hazajáró lélek (S03E06)
Tüzes babák (S03E05)
1989 Linda (TV seriál)
Erotic show (S03E04)
Stoplis angyalok (S03E03)
Aranyháromszög (S03E02)
další epizody (4)
1986 A falu jegyzője (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
další epizody (4)
Linda (TV seriál)
Pop pokol (S02E07)
Software (S02E06)
Panoptikum (S02E05)
další epizody (7)
1984 Linda (TV seriál)
Oszkár tudja (S01E03)
A fotómodell (S01E02)
A szatír (S01E01)
Szálka, hal nélkül (TV seriál)
Megpörkölt pörkölt (E02)
1981 A névtelen vár (TV seriál)
A történet vége (E06)
Katalin vagy Thémire (E05)
A párviadal (E04)
další epizody (4)
1980 Dva výstřely z pistole (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
1978 Varjúdombi meleghozók (TV seriál)
Z.szerkesztő emlékezetes esetei (TV seriál)
Miért zokog mindenki? avagy - Tíz deka párizsi és a macska (E05)
1976 Megtörtént bünügyek (TV seriál)
A müncheni férfi (S02E01)
1975 Svédcsavar (TV seriál)
1974 Szép maszkok (TV seriál)
A Z. utcai postarablás hiteles története (E05)
1969 Bors (TV seriál)
Szervezzünk anarchiát! (S01E01)
Bözsi és a többiek (TV seriál)
Vendégségben (E02)
1968 Az aranykesztyű lovagjai (TV seriál)
Episode 5 (E05)
Episode 1 (E01)
Bözsi és a többiek (TV seriál)
Ötletek nőnapra (E01)
1967 A százegyedik szenátor (TV seriál)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
1966 Princ, a katona (TV seriál)
Bernáth tizedes menyasszonyai (E10)
Legénybúcsú 1-2. (E01)
1964 A Tenkes kapitánya (TV seriál)
Csattan az ostor (E13)
Nincs kegyelem (E12)
Fogságban (E11)
další epizody (5)

Dokumentární

2001 A nagyúr - gróf Bánffy Miklós

Režijní filmografie

Filmy

1977 Kossuth vagy Széchenyi (TV film)

Scenáristická filmografie

Filmy

1977 Kossuth vagy Széchenyi (TV film)

Host

TV pořady

2006 Szeszélyes (TV pořad)
1999 Esti showder (TV pořad)
1981 Szeszélyes évszakok (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky