foto

David Graf

  • nar. 16.4.1950
    Lancaster, Ohio, USA
  • zem. 7.4.2001 (50 let)
    Phoenix, Arizona, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec David Graf se narodil 16. dubna 1950 v Lancasteru (Ohio). Po absolvování střední školy Lancaster High School v roce 1968 následně vystudoval hereckou školu Otterbein College ve Westervillu, kde graduoval v roce 1972. Poté ještě navštěvoval Ohijskou státní univerzitu, ale studium ukončil v roce 1975, když se vydal do New Yorku věnovat naplno herectví. Na televizní obrazovce se poprvé objevil v herní show "The $20,000 Pyramid" jako host společně s herečkou Patty Duke. Začátkem 80. let byl obsazován převážně do menších rolí v seriálech a sitcomech, jako například "M*A*S*H", "THE DUKES OF HAZZARD", nebo "THE A-TEAM". Svůj debut na filmovém plátně si odbyl v roce 1981 ve snímku Arthura Penna ČTYŘI PŘÁTELÉ (Four Friends).

Zlom v jeho kariéře nastal v roce 1984, když mu role kadeta Eugene Tackleberryho v komedii POLICEJNÍ AKADEMIE vynesla mezinárodní popularitu. Přesto se kromě dalších šesti pokračování Policejní akademie objevoval na filmovém plátně jen příležitostně a v menších rolích. Většího prostoru se mu dostalo v televizní tvorbě, když se uvedl v celé řadě televizních filmů a seriálů. Několikrát se představil v seriálu "STAR TREK", nebo například jako host v seriálech "NIGHT COURT", "THE AMANDA SHOW", "THE WEST WING" a mnoho dalších. Naposledy se představil ve snímku IN PURSUIT, kde si zahrála jednu ze svých rolí i modelka Claudia Schiffer.

David Graf byl jednou ženatý. V roce 1983 se stala jeho ženou Kathryn MacDonald a z manželství vzešli dva synové, Daniel a Sean. Šťastné manželství skončilo v roce 2001, když David náhle zemřel na infarkt pouhých 9 dní před svými 51 narozeninami. Zajímavostí je, že ve stejném věku na selhání srdce zemřel i jeho otec a dědeček. David Graf je pohřben v rodném Lancasteru na hřbitově Forest Rose Cemetery. Po Davidově smrti jeho žena Kathryn napsala autobiografickou knihu "Surviving David", kde mimo jiné popisuje svoje vyrovnání s předčasnou manželovou smrtí.

Petr "contrastic" Kubíček

Herecká filmografie

Filmy

2000 Krvavá volba
Můj nejlepší přítel (TV film)
Obžaloba
The Cactus Kid
1998 Brink! (TV film)
1997 Skeletons (TV film)
1996 Občanka Ruth
Únos letu 285 (TV film)
1995 Bradyovi
Gei ba ba de xin
1994 Father and Scout (TV film)
Hlídat Tess
Policejní akademie 7: Moskevská mise
Roseanne: An Unauthorized Biography (TV film)
1993 Americký kickboxer II
Stehy na duši
Ve vlastním zájmu (TV film)
1991 Boj o Jenny (TV film)
Without a Pass
1989 Policejní akademie 6: Město v obležení
1988 Police Story: The Watch Commander (TV film)
Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach
Shakedown on the Sunset Strip (TV film)
Town Bully, The (TV film)
1987 Cameo by Night (TV film)
Love at Stake
Policejní akademie 4: Občanská patrola
1986 Policejní akademie 3
1985 Policejní akademie 2
1984 Irreconcilable Differences
Policejní akademie
1982 Long Summer of George Adams, The (TV film)
1981 Čtyři přátelé

TV seriály

2001 Západní křídlo (TV seriál)
The Drop In (S02E12)
2000 Syn pláže (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
The Portland Trip (S02E07)
1999 The Amanda Show (TV seriál)
The Parkers (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Riziková plavba (S04E18)
1998 Becker (TV seriál)
Simple Life, The (TV seriál)
Studio sport (TV seriál)
Thornberryovi na cestách (TV seriál)
1997 Policejní akademie (TV seriál)
Teen Angel (TV seriál)
Válka špionů (TV seriál)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Vojáci říše (S05E21)
1996 Arli$$ (TV seriál)
Malcolm & Eddie (TV seriál)
Promised Land (TV seriál)
1995 Caroline in the City (TV seriál)
Courthouse (TV seriál)
Star Trek: Voyager (TV seriál)
Sedmatřicátníci (S02E01)
1994 Doba přílivu (TV seriál)
Dotek anděla (TV seriál)
Správná pětka (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
Superman (TV seriál)
Kutil Tim (TV seriál)
Vidím tě ve svých snech (S03E02)
1992 Martin (TV seriál)
Picket Fences (TV seriál)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Ticket (S04E04)
1991 Brooklyn Bridge (TV seriál)
Krok za krokem (TV seriál)
1990 Ferris Bueller (TV seriál)
Snílek (TV seriál)
1989 Doogie Howser, M.D. (TV seriál)
Family Matters (TV seriál)
Life Goes On (TV seriál)
Quantum Leap (TV seriál)
1988 Paradise (TV seriál)
1987 Beauty and the Beast (TV seriál)
1986 He's the Mayor (TV seriál)
1984 Airwolf (TV seriál)
Charles in Charge (TV seriál)
Night Court (TV seriál)
Riptide (TV seriál)
1983 A-Team (TV seriál)
Hardcastle a McCormick (TV seriál)
Yellow Rose, The (TV seriál)
1982 Matt Houston (TV seriál)
Voyagers! (TV seriál)
M*A*S*H (TV seriál)
Mše svatá (S10E14)
1979 The Dukes of Hazzard (TV seriál)

TV pořady

1973 The $10,000 Pyramid (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace