foto

Teri Tordai

  • nar. 28.12.1941 (77 let)
    Debrecen, Maďarsko

Biografie

Tordai Teri sa narodila v Debrecíne 18. decembra 1941. Pôvodne sa nechcela dať na hereckú dráhu, študovala na pedagogickej fakulte v meste Eger. Na jednom večeri poézie ju objavil Gáti József a nasmeroval ju do Divadelnej akadémie. Divadelnú a filmovú akadémiu ukončila v roku 1964 a nastúpila do Národného divadla v Szegede. Od roku 1965 je členkou Národného divadla v Budapešti. V rokoch 1966-1971 je zamestnaná v rakúskom filmovom štúdiu Neue Delta, kde účinkuje v hlavných úlohách v 18-tich filmoch.

Veľkú popularitu si získala v Rakúsku a Nemecku sériou sexi filmov Susanne. Stala sa skutočnou európskou hviezdou, no jej filmy nemohli byť premietané v maďarských kinách. Počas 5-ročného pobytu v cudzine jej chýbal divadelný život a zanechajúc sľubnú medzinárodnú kariéru, vrátila sa domov. Dlhé roky bola najkrajšou maďarskou herečkou a sexbombou, no napriek tomu časom ľahko zvládla prechod do úloh starších dám a babičiek.

Od roku 1971 je v Národnom divadle v Pécsi a krátko na to v Budapešti v divadle Vidámszinpad. V roku 1977 divadlo Népszinház, a od roku 1980 je stálou členkou filmového štúdia Mafilm. Od roku 1986 účinkuje v divadle Józsefa Attilu, od roku 1995 v Petofiho divadle vo Veszpréme, od roku 2001 v spoločnosti Új Szinház.

Doteraz účinkovala v 90tych filmoch. Nový okruh úloh jej nerobí problém, lebo aj v súkromnom živote je mamou a babičkou. Jej dcéra Horváth Lili je talentovanou herečkou a výzorom je mladším vydaním svojej matky.

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

2012 Het bombardement
2011 Kaland
2010 Szinglik éjszakája
2008 Majdnem szűz
2006 De kik azok a Lumnitzer nővérek?!
Indián nyá (TV film)
Rokonok
2004 Hóesés a Vizivárosban (TV film)
Montecarlo!
Nepohřbený muž
2002 Chacho Rom
2001 Hamvadó cigarettavég
Poslední agent
1997 Szabadság tér '56 (TV film)
1996 Caligula
1995 A párduc és a gödölye (TV film)
Ébredés
1994 A gyilkos én vagyok (TV film)
A magzat
1993 A pályaudvar lovagja (TV film)
1991 Mio caro dottor Gräsler
1990 Napló apámnak, anyámnak
1989 Almási, avagy a másik gyilkos (TV film)
Labdaálmok (TV film)
Sbohem, Karkulko
Vadon
1988 A nagy képmás (TV film)
Hanna's War
Titánia. Titánia I-II.
1987 Az ördög talizmánjai (TV film)
Deník pro mé lásky
Isten veletek, barátaim
Szeleburdi vakáció
Valčík na banánové slupce
1985 A vörös grófnő
Arthur the King (TV film)
Gyémántpiramis (TV film)
Idegenek (TV film)
Plukovník Redl
1984 Popkorn a paprika
1983 Délibábok országa
Viadukt
1982 Anna
Nőuralom (TV film)
1981 Bockerer
Mefisto
Víkendszerelem (TV film)
1979 Ez a Józsi ez a Józsi
Pro koho platí zákon?
1978 Hotel lásky v Tyrolích
Nem élhetek muzsikaszó nélkül
1977 Földünk és vidéke (TV film)
1975 Gilgames (TV film)
Monika und die Sechzehnjährigen
Párkák (TV film)
Verbrechen nach Schulschluß
Állítsátok meg Arturo Uit! (TV film)
1974 Julie
Pendragonská legenda
Pokol - Inferno (TV film)
Vteřiny úzkosti
Ösbemutató (TV film)
1973 Frau Wirtins tolle Töchterlein
Lieber reich - aber glücklich (TV film)
1972 Jó estét nyár, jó estét szerelem I-II. (TV film)
Minden út hozzád vezet (TV film)
1971 A gyáva
A vasrács (TV film)
Der Kapitän
Einer spinnt immer
Hurra, wir sind mal wieder Junggesellen!
Mein Vater, der Affe und ich
1970 Frau Wirtin bläst auch gern Trompete
Frau Wirtin treibt es jetzt noch toller
1969 7 kérdés a szerelemröl (és 3 alkérdés) (TV film)
Frau Wirtin hat auch eine Nichte
Liebe durch die Hintertür
Warum hab ich bloß 2 x ja gesagt?
1968 Byl jsi prorokem, miláčku
Der Turm der verbotenen Liebe
Elsietett házasság
Frau Wirtin hat auch einen Grafen
Otto ist auf Frauen scharf
1967 Könnyű kis gyilkosság (TV film)
Platonov szerelmei (TV film)
Susanne, die Wirtin von der Lahn
1966 Columbus 64 (TV film)
Ketten haltak meg
Két nő közt (divadelní záznam)
Mnoho věrnosti pro nic
Nem szoktam hazudni
Uherský magnát
1965 Ferien mit Piroschka
Háry János
Nezačínejte si s láskou
Prsten s nymfou
Sellö a pecsétgyürün I
1964 Lajos király válik (TV film)
Utak (TV film)
Zálety krále Matyáše
1963 Předposlední člověk
1962 Zmoklá neděle
Ztracený ráj

TV seriály

2008 Presszó (TV seriál)
Búcsúbuli (E12)
Nemzedéki problémák (E10)
A szeretet ünnepe (E08)
další epizody (7)
2005 Jóban rosszban (TV seriál)
2003 Lili (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
1994 Kisváros (TV seriál)
Olasz diszkó (E24)
1993 Privát kopó (TV seriál)
Az örökség (E01)
1989 Linda (TV seriál)
Stoplis angyalok (S03E03)
1988 A védelemé a szó (TV seriál)
1987 Szomszédok (TV seriál)
1984 Különös házasság (TV seriál)
Episode 3 (E03)
1982 Ferenc Liszt (TV seriál)
Az utolsó turné (E16)
A jövő határtalan távlatában (E14)
Álmok - és ahogy megvalósulnak (E13)
další epizody (4)
1981 A névtelen vár (TV seriál)
A történet vége (E06)
Katalin vagy Thémire (E05)
A párviadal (E04)
další epizody (6)
1979 Lumière des justes, La (TV seriál)
1977 Hungária kávéház (TV seriál)
1974 Szép maszkok (TV seriál)
A Z. utcai postarablás hiteles története (E05)
Mia Mayo tévedése (E04)
Minden út hozzád vezet (E03)
další epizody (5)
1973 És mégis mozog a föld (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
1972 Slavné útěky (TV seriál)
Zenés TV színház (TV seriál)
1970 A 0416-os szökevény (TV seriál)

Dokumentární

2013 Franz Antel - Meister der Unterhaltung - a.z.
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace