foto

Chelah Horsdal

  • nar. 19.6.1973 (44 let)
    Vancouver Island, British Columbia, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kanadská herečka a modelka se narodila 19. června 1973 ve Vancouveru, Kanada hippie rodičům. Spolu s nimi a komunitou vyrůstala na farmě v Headacres. Její otec je kanadská folková legenda Valdy, díky čemuž ona s matkou Lindsay prožila své první tři roky cestováním po celé zemi. Následně se usadily ve Vancouveru, kde se matka stala uznávanou učitelkou jógy. V 18 letech se Chelah začala objevovat v pořadech lokální TV a v reklamách jako modelka. Poté se přesunula do Karibiku. Po návratu do Kanady se živila jako manažerka, designérka, ředitelka časopisu, telefonistka, než se vrátila k herectví, reklamám a studiu v roce 2002. Na svém kontě má více než 75 reklam.

Debutovala v seriálové tvorbě, ve filmu startovala v hvězdné sestavě s Benem Affleckem a Umou Thurman ve Sci-Fi thrilleru VÝPLATA (2003). Ve vedlejších rolích se objevila v dalších hvězdných snímcích X-MEN:POSLEDNÍ VZDOR (2006), UMÍRAJÍCÍ ZVÍŘE (2008) nebo HELEN (2009). V hlavní roli pak v dramatu BURNIGN MUSSOLINI (2009) a PANÍ ZÁZRAČNÁ (2009). Za své účinkování v krátkometrážních snímcích DARK ROOM (2006) a THE HOSTAGE (2010) získala nominaci na cenu Leo za nejlepší ženský herecký výkon. Momentálně je k vidění v nejnovějším kasovním blockbusteru ZROZENÍ PLANETY OPIC (2011) v roli Ireny.

Chelah stále bere hodiny herectví na Lyric School of Acting ve Vancouveru, a přestože pracuje často mimo domov, ráda se tam vrací. Po vzoru svého otce preferuje folk a ráda ponocuje. Angažuje se také v charitativní oblasti prodejem svých obrazů a fotografií na aukcích. O tom, že ji čeká jistě slibná kariéra, svědčí několik rozpracovaných filmových projektů, např. chystaný horor THE CABIN IN THE WOODS (2012) v režii Drewa Goddarda.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2018 Boundaries
2017 The Show
2016 Candiland
Monster Trucks
2015 Even Lambs Have Teeth
Patterson's Wager
Pretty Little Addict (TV film)
2014 Grim Sleeper, The
Sole Custody (TV film)
Zůstaň se mnou
2013 I Am Victor (TV film)
Midnight Stallion
No Clue
Rita (TV film)
Tajemství rodného domu
Vražda za vraždu
2012 Chata v horách
It's Christmas, Carol! (TV film)
Selection, The (TV film)
2011 Donovan's Echo
Everything and Everyone
Identity (TV film)
Marley a já: Štěněcí léta
Tři týdny, tři děti (TV film)
Wishing Well (TV film)
Zrození Planety opic
Železný Golem (TV film)
2010 Betwixt (TV film)
Laskavý dotek (TV film)
Letos nepeču (TV film)
Nebesa smrti
Popelky (TV film)
Touha po pomstě
2009 Burning Mussolini
Come Dance at My Wedding (TV film)
Helen
Paní Zázračná (TV film)
2008 Cestující
Čtyřicítka na krku (TV film)
Every Second Counts (TV film)
Gym Teacher: The Movie (TV film)
Návrat minulosti (TV film)
Nebezpečná posedlost
Umírající zvíře
Zlost
2007 Decentní návrh (TV film)
Dokonalé dítě (TV film)
Křižovatka: Příběh o odpuštění (TV film)
Nightmare (TV film)
Vetřelci vs. Predátor 2
2006 Fallen (TV film)
Muž bez stínu 2
Růžový panter
X-Men: Poslední vzdor
2005 Marker (TV film)
V moci ďábla
2004 Connie a Carla
Pronásledovaný
Truth About Miranda, The
2003 Výplata

TV seriály

2017 When We Rise (TV seriál)
Part III (E03)
2016 You Me Her (TV seriál)
The Man in the High Castle (TV seriál)
Fallout (S02E10)
Detonation (S02E09)
Loose Lips (S02E08)
další epizody (10)
Hell on Wheels (TV seriál)
Gambit (S05E11)
61 Degrees (S05E10)
Return to the Garden (S05E09)
2015 Proof (TV seriál)
The Man in the High Castle (TV seriál)
A Way Out (S01E10)
Kindness (S01E09)
End of the World (S01E08)
další epizody (6)
The Returned (TV seriál)
Peter (E10)
Helen (E09)
Rowan (E07)
další epizody (5)
UnREAL (TV seriál)
Falling Skies (TV seriál)
Respite (S05E06)
Hell on Wheels (TV seriál)
Hungry Ghosts (S05E06)
Elixir of Life (S05E05)
2014 When Calls the Heart (TV seriál)
Prelude to a Kiss (S01E12)
Rules of Engagement (S01E11)
Perils of the Soloists (S01E08)
další epizody (10)
Arrow (TV seriál)
Ulice v plamenech (S02E22)
Kdo se skrývá pod kápí (S02E19)
Šelmy (S02E17)
Hell on Wheels (TV seriál)
Bleeding Kansas (S04E11)
Two Trains (S04E09)
Under Color of Law (S04E08)
další epizody (5)
2013 Motiv (TV seriál)
Navzdory osudu (S01E04)
Arrow (TV seriál)
Stát vs. Queenová (S02E07)
Hell on Wheels (TV seriál)
Get Behind the Mule (S03E10)
Fathers and Sins (S03E09)
Range War (S03E03)
další epizody (4)
2012 Arrow (TV seriál)
Šrámy (S01E05)
Doktorka Emily (TV seriál)
Level Up (TV seriál)
The Killing (TV seriál)
Openings (S02E06)
2011 Blackstone (TV seriál)
Clue (TV seriál)
Kauzy podle Kate (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
Death's Door (S07E10)
2010 Změna je život (TV seriál)
2009 Stav beztíže (TV seriál)
Heuréka – město divů (TV seriál)
Brána do páté dimenze (S03E11)
2008 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Stopař (S05E09)
2007 Bionická žena (TV seriál)
Virgin of Akron, Ohio, The (TV seriál)
Battlestar Galactica (TV seriál)
Crossroads: Part 2 (S03E20)
Crossroads: Part 1 (S03E19)
2006 Agentura Jasno (TV seriál)
Krvavé svědectví (TV seriál)
Muži na stromech (TV seriál)
Saved (TV seriál)
Whistler (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Projekt Pegasus (S10E03)
Satelit (S09E15)
2005 Lovci duchů (TV seriál)
Hook Man (S01E07)
Mistři hrůzy (TV seriál)
Dreams in the Witch-House (S01E02)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Extrémní agresor (S01E01)
Reunion (TV seriál)
Robson Arms (TV seriál)
4400 (TV seriál)
Procitání (S02E01)
Hvězdná brána (TV seriál)
Konfrontace (S08E14)
2004 Human Cargo (TV seriál)
Láska je Láska (TV seriál)
Renegadepress.com (TV seriál)
5 dnů do půlnoci (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Konec hry (S08E10)
Časy se mění, část druhá (S08E02)
2003 Still Life (TV seriál)
Volání mrtvých (TV seriál)
2002 Mrtvá zóna (TV seriál)
2001 Smallville (TV seriál)
2000 Andromeda (TV seriál)
Na pomezí záhad (TV seriál)
1998 Da Vinciho případy (TV seriál)
Jednotka zpětného nasazení (TV seriál)
1993 Akta X (TV seriál)
1992 Muži v klobouku (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace