foto

Åke Grönberg

  • nar. 26.3.1914
    Stockholm, Švédsko
  • zem. 15.9.1969 (55 let)

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

1965 Ett sommaräventyr
Salta gubbar och sextanter
1964 491
Älskande par
1963 Adam och Eva
Min kära är en ros
1962 Gisslan (TV film)
Krigsmans erinran (TV film)
Kvartetten som sprängdes (TV film)
1961 Bröllopet på Seine (TV film)
1959 Invasion of the Animal People
Mälarpirater
1957 Möten i skymningen
1956 Den hårda leken
1955 Far och flyg
Friarannonsen
Luffaren och Rasmus
Paradiset
1954 Farlig frihet
Herr Arnes penningar
Lekce v lásce
Storm över Tjurö
1953 Barabbas
Léto s Monikou
Večer kejklířů
Vi tre debutera
1952 Blondie Biffen och Bananen
Hon kom som en vind
Kronans glada gossar - a.z.
1951 Biffen och Bananen
Livat på luckan
Skeppare i blåsväder
1950 Kyssen på kryssen
Påhittiga Johansson
Restaurant Intim
1949 Farlig vår
1948 Nu börjar livet
Var sin väg
1947 Kvinna utan ansikte
Nattvaktens hustru
Rallare
Sången om Stockholm
1946 Brita i grosshandlarhuset
Bröder emellan
Stiliga Augusta
1945 Flickor i hamn
Flickorna i Småland
I Roslagens famn
Maria på Kvarngården
1944 Räkna de lyckliga stunderna blott
1943 Anna Lans
Fångad av en röst
I brist på bevis
Sonja
Ungt blod
1942 En sjöman i frack
En trallande jänta
Gula kliniken
Halta Lottas krog
Kvinnan tar befälet
Man glömmer ingenting
Morgondagens melodi
Rospiggar
Ta hand om Ulla
Vårat Gäng
1941 En kvinna ombord
Söderpojkar
1940 Alle man på post
Beredskapspojkar
Hjältar i gult och blått
Karusellen går ... : Ett lustspel om tivolifolk
Kronans käcka gossar
1939 Adolf i eld och lågor
Hennes lilla majestät
Její jediná noc
Melodin från Gamla Stan
Mot nya tider
Vi på Solgläntan
1938 Bara en trumpetare
Blixt och dunder
Kamrater i vapenrocken
Med folket för fosterlandet
1937 Ryska snuvan
1936 65, 66 och jag

TV seriály

1969 Kråkguldet (TV seriál)
1968 Bombi Bitt och jag (TV seriál)
1962 Halsduken (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky