foto

Ettore Bassi

  • nar. 16.4.1970 (50 let)
    Bari, Itálie

Biografie

Ettore Bassi se narodil v italském městě  Bari 16.4.1970. V roce 1992 byl v italské soutěži "Il più bello d'Italia" zvolen nejhezčím mužem itálie. 

Od roku 1993 se začal věnovat herectví a měl před sebou několik menších rolí v italským seriálech. Až roku 2001 si zahrál po boku Barbory Bobulové hlavní roli ve filmu La regina degli scacchi. Následoval úspěšný seriál Carabinieri či hlavní role ve filmu Chiara e Francesco - Klára a František. 

Jednou z jeho největších rolí je však policejní komisař Davide Rivera v seriálu Komisař Rex, kde vystřídal na dva roky Kaspara Capparoniho. 

Ettore se v roce 2009 oženil se svou dlouholetou přítelkyní Angelicou, s níž má tři dcery (Olivii, Caterinu a Amelii) .


Wicki "W.Wicki.W" Wilhelm

Herecká filmografie

Filmy

2018 Finché giudice non ci separi
2016 Boris Giuliano: Un poliziotto a Palermo (TV film)
2015 Detenuto senza colpa
2014 A testa alta: I martiri di Fiesole (TV film)
2010 Sorteggio, Il (TV film)
Sotto il cielo di Roma (TV film)
2009 Bakhita (TV film)
Mal'aria (TV film)
2008 Questa notte è ancora nostra
2007 Giuseppe Moscati: L'amore che guarisce (TV film)
Klára a František (TV film)
2006 Nezapomeň
2005 Carabinieri: Sotto copertura (TV film)
Papež Jan Pavel II. (TV film)
Svatý Petr (TV film)
Taxi Lovers
Tunel smrti (TV film)
2004 Promessa d'amore
2001 Regina degli scacchi
2000 Quello che le ragazze non dicono

TV seriály

2017 La Porta Rossa (TV seriál)
2015 È arrivata la felicità (TV seriál)
2008 Návrat komisaře Rexe (TV seriál)
2006 Nati ieri (TV seriál)
2002 Carabinieri (TV seriál)
2000 Casa famiglia (TV seriál)
1996 Il maresciallo Rocca (TV seriál)
Un posto al sole (TV seriál)
1991 I ragazzi del muretto (TV seriál)