Reklama

Reklama

Marta Pospíchalová

Marta Pospíchalová

nar. 12.12.1938 (85 let)
Velehrad, Československo

Diskuze

sator

sator (hodnocení, recenze)

Provdala se nejdřív za fotbalistu Dukly Praha Františka Šafránka a pak za herce z Divadla Na zábradlí Petra Pospíchala. Z prvního manželství má dceru Andreu, která pracuje v České televizi. Je pyšná na to, že po ukončení kariéry stihla vystudovat psychologii na Univerzitě třetího věku a že na filozofické fakultě studovala i její vnučka Kristýna.

Její kariéra manekýnky trvala třicet pět let a patřila k těm nejznámějším. Její život byl nabit náhodami. Náhodou ji koncem 50. let objevili zároveň filmaři i módní svět. Na ulici ji oslovily dvě dámy z ÚBOK a pozvaly ji na konkurz. Ve stejný den pozorovala natáčení filmu, když ji oslovil jeden z filmařů. Vyřídil jí vzkaz od režiséra, aby s nimi druhý den jela filmovat na Máchovo jezero. Statovala tehdy po boku Jana Pivce a Rudolfa Deyla ve filmu Hlavní výhra a vzápětí dostala roli u Věry Chytilové ve filmu Strop, tam hrála samu sebe.

Její velkou láskou byl Miloš Kopecký, s nímž žila tři roky. Prožila s ním i tragickou smrt jeho dcery. „Nejdřív jsem byla zaměstnaná v Domě módy, kde jsme přes den pracovaly v prodejně a pak vyjížděly na módní přehlídky. Pamatuji se, že jsme každou středu přebíhaly s šaty přes Václavák do Jalty, kde se konaly přehlídky. Dělaly jsme tehdy všechno samy. Česaly jsme se, líčily, o vizážistech jsme ani neslyšely. Musely jsme být soběstačné. Jen jednou, v Bejrútu, jsme měly každá přiděleného kadeřníka, a to byl zázrak!“ líčí Marta Pospíchalová.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Marta_Posp%C3%ADchalov%C3%A1-Ka%C5%88ovsk%C3%A1

Herečka

Host

Pořady
1970

Kabaret u Zvonečku

Reklama

Reklama