foto

Milcho Manchevski

  • nar. 18.10.1959 (59 let)
    Skopje, Makedonie

Biografie

Absolvoval filmový kurs na Southern Illinois University (1981) a pracoval jako režisér reklam, dokumentů a videoklipů (Arrested Development). Snímek PŘED DEŠTĚM (1994) je jeho celovečerním debutem. V roce 2001 natočil westernové drama PRACH a vroce 2007 horor STÍNY. Mančevski je také fotografem, spisovatelem, performerem a novinářem.

Petr "Camac" Mašata

Režijní filmografie

Filmy

2017 Bikini Moon
2013 Thursday
2010 Matky
2007 Senki
2001 Dust
1994 Před deštěm
1985 Opasna baba

TV seriály

2002 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Zápas (S01E09)

Dokumentární

2017 Konec časů
2013 Venice 70: Future Reloaded
2000 And Ya Don't Stop: Hip Hop's Greatest Videos, Vol. 1

Hudební videoklipy

1992 Arrested Development: Tennessee (hudební videoklip)
Black Sheep: Similak Child (hudební videoklip)
George Lamond: Baby, I Believe in You (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Bikini Moon
2013 Thursday
1994 Před deštěm

Dokumentární

2017 Konec časů

Producentská filmografie

Dokumentární

2017 Konec časů
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace