foto

Regina Razovová

  • nar. 18.10.1945 (71 let)
    České Budějovice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka Regina Razovová pochází z uměleckého prostředí, jejím otcem byl herec a prvorepublikový kabaretiér Saša Razov (1893-1956). Regina se narodila v Českých Budějovicích, kde byl otec v té době angažmá, po další změně jeho působiště pak rodina přesídlila do Mostu. Tady se sblížila s divadelním prostředím a po maturitě na jedenáctiletce nastoupila v roce 1963 jako elévka do místního Divadla pracujících (dnes Městké divadlo v Mostě).

Na této scéně působí Regina Razovová dodnes a během bezmála padesáti let tu odehrála desítky rolí v různorodém repertoáru, v poslední době ji diváci mohli vidět v komediích Slaměný klobouk nebo Donaha!, sama herečka si oblíbila inscenaci Nejstarší řemeslo. S filmem spolupracuje Regina Razovová jen výjimečně, jako kadeřnice se objevila v KLECI PRO DVA (1967), o jedenáct let později následovala malá role ve filmu RADOST AŽ DO RÁNA (1978), příležitostně se objevuje také v televizi. Kromě divadla se věnuje také moderování a recitaci.

Manželem Reginy Razovové je Vlastimil Novák (*1945), dramaturg mosteckého divadla.

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

Filmy

1985 Nebožtík si nepřál květy (TV film)
1978 Radost až do rána
1973 Strach (studentský film)
1967 Klec pro dva

TV seriály

2016 Rapl (TV seriál)
Black Jack (S01E10)
2014 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Zvěřinec (S04E06)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace