foto

Josh Hamilton

  • nar. 9.6.1969 (48 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Joshua Cole „Josh" Hamilton je americký herec. Narodil se v New York City, rodičům Danovi Hamiltonovi – herci a režisérovi a matce Sandře Kingsbury – herečce.  Jeho nevlastní matkou byla herečka Stephanie Braxton a nevlastním otcem, režisér Theodor Timreck. Po vystudování divadla na Brown University začal vystupovat na Broadwayi. Účinkoval ve hře „Proof" a v Lincoln Center vystupoval ve hře „The Coast of Utopia" /2007/.

Spolu s Ethanem Hawkem hráli ve hře „The Cherry Orchard" na prknech Brooklyn Academy of Music, s kterým také hrál jednu z hlavních postav filmu ALIVE /1993/. Na divadle se pak potkali opět ve hrách „Hurly Burly" a „Things We Want" a vystupovali na prknech divadla Malaparte Theater Company, které taky spoluzakládal. S Hawkem natočil ještě krátký romantický snímek STRAIGHT TO ONE /1994/ a TONIGHT AT NOON /2010/.

V roce 2010 hrál spolu s Danem Cookem ve hře Neila Labuta „Fat Pig". Jako Torvald účinkoval ve hře Henrika Ibsena „A Doll's House" na Williamstown Theatre Festival. Z filmového plátna jej diváci můžou znát kromě filmu Alive také jako vedlejší postavu technika z akčního thrilleru s Mattem Damonem THE BOURNE IDENTITY /2002/ nebo jako hlavní postavu Roberta Irwina z životopisného dramatu J.EDGAR /2011/ v hlavní roli s Leonardem DiCapriem. V roli Daniela Baretta hrál ve sci-fi hororu DARK SKIES /2013/, spolu s Keri Russell a Dakotem Goyem.

V animované dobrodružné komedii ICE AGE /2002/ propůjčil svůj hlas postavičce mravenečníka. V roce 1992 vyhrál cenu Daytime Emmy Award za mimořádný herecký výkon v rodinném drama seriálu CBS SCHOOLBREAK SPECIAL /1991/ v epizodě „Abby, My Love". Namluvil knihu Stephena Kinga „Riding the Bullet". Od roku 2005 je ženatý s Lily Thorne, se kterou má jedno dítě.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2016 Místo u moře
2015 Amok
Experimenter
Take Me to the River
2013 Rita (TV film)
Skrytá zlost
Temné nebe
The Wait
2012 Dívka na útěku
Frances Ha
The Letter
2011 Dětská zahrada poezie (TV film)
J. Edgar
2010 Last New Yorker, The
Ten Stories Tall
2009 Alexander the Last
Všude dobře, proč být doma
2007 Broken English
Neal Cassady
2006 Lovci mušlí
Outsourced
2005 F Word, The
Homecoming
Robin's Big Date
Sorry, Haters
2002 Agent bez minulosti
Doba ledová
On_Line
Stella Shorts 1998-2002
Západním směrem
2001 Landfall
2000 Urbania
1999 Freak Talks About Sex
Šedesátá léta (TV film)
1998 Chocolate for Breakfast
1997 Dům přitakání
Jeď, řekla
1996 Rukojmí (TV film)
Vzpomínky na Paříž
1995 Kicking and Screaming
1994 Straight to One
S vyznamenáním
1993 Přežít
1992 O Pioneers! (TV film)
1991 Abby, My Love (TV film)
1990 Women & Wallace (TV film)
1988 Jiná žena
1987 Prodigious Mr. Hickey, The (TV film)
1985 Not My Kid (TV film)
1984 Old Enough
Prvorozený
1983 Summer Switch (TV film)
1977 A Good Dissonance Like a Man

TV seriály

2017 13 Reasons Why (TV seriál)
Tape 7, Side A (S01E13)
Tape 6, Side B (S01E12)
Tape 5, Side A (S01E09)
další epizody (10)
2014 Gracepoint (TV seriál)
2013 Jak prosté (TV seriál)
Déjà Vu All Over Again (S01E18)
American Horror Story (TV seriál)
Hlava (S03E09)
Oběť Nejvyšší (S03E08)
Mrtví (S03E07)
další epizody (7)
2009 Nemocnice Mercy (TV seriál)
1999 Třetí hlídka (TV seriál)
1984 CBS Schoolbreak Special (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)

Dokumentární

2015 Carvalho’s Journey
2005 As Smart As They Are: The Author Project
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace