foto

Suzuka Ógo

  • nar. 5.8.1993 (27 let)
    Kanagawa, Japonsko

Biografie

Suzuka Ohgo sa narodila 5. augusta 1993 v znamení leva, v Kanagawe v Japonsku. Popri škole sa venuje herectvu. Okrem toho má rôzne iné koníčky, napríklad klasický balet, rollerblading, snowboarding, hru na piáno a lyžovanie.

Jej herecké začiatky boli v roku 2000 v divadle. Na začiatku roku 2005 Ohgo získala prvú filmovú úlohu vo filme Kita no zeronen s populárnym japonským hercom Kenom Watanabe. V decembri 2005 mala zase hollywoodsku premiéru vo filme Gejša, ktorý režíroval Rob Marshall a taktiež v ňom hral Ken Watanabe. Hrala postavu hlavnej hrdinky v detstve Sakamoto Chiyo (v dospelosti stvárnila túto postavu čínska herečka Zhang Ziyi). V rovnakom roku Ohgo vyhrala japonskú Cenu kritikov.

V roku 2006 hrala vo filme Baruto no gakuen, ktorý uzrel svetlo sveta v júny 2006. Príbeh filmu sa odohráva počas druhej svetovej vojny...

Peter "Makky" Makyta

Herecká filmografie

Filmy

2020 Gekidžóban Kamen Raidá Zerowan
2019 "Kakure bičči" jattemašita.
Jokoku sacudžin (TV film)
The Reality Show (TV film)
2015 Hoshin (TV film)
2012 Kirišima, bukacu jamerutte jo
Soup: umare kawari no monogatari
2011 Kamifusen
2010 Fukusuke (TV film)
Šibatora: Saraba, dógan keidži – Special (TV film)
2009 Kamui, ninja na útěku
Onna no ko monogatari
Oppai barê
Šibatora: Dógan keidži! Šidžó saidai kiki – Special (TV film)
2008 Gú gú datte neko de aru
2007 Tōku no sora ni kieta
Čuraumi kara no nengadžó (TV film)
2006 Baruto no gakuen
2005 Gejša
Kita no zeronen
2004 Dr. Koto's Clinic Special (TV film)

TV seriály

2020 Hamura Akira: Sekai de mottomo fuun na tantei (TV seriál)
Warui usagi Z (E07)
Warui usagi Y (E06)
Warui usagi X (E05)
další epizody (7)
Unsung cinderella: Bjóin jakuzaiši no šohósen (TV seriál)
Episode 2 (E02)
2019 Ie uru onna no gjakušú (TV seriál)
Episode 8 (E08)
Kamen rider zero one (TV seriál)
Koko kara horobi no hadžimari (E08)
Keidži Zero (TV seriál)
Episode 5 (E05)
Madoromi barmaid: Jatai bar de saikó no ippai o (TV seriál)
Kami o kitta stalker (E07)
Tokusó 9 (TV seriál)
Episode 8 (S02E08)
2018 Tokyo Alien Brothers (TV seriál)
2017 Akahige (TV seriál)
Kirawareru Júki (TV seriál)
2016 Unmei ni, Nita Koi (TV seriál)
2013 Daini gakušó (TV seriál)
2008 Mičiko to Haččin (TV seriál)
Šibatora (TV seriál)
2007 Sekuší boisu ando robo (TV seriál)
2006 Dr. Koto Shinryojo 2006 (TV seriál)
2003 Dr. Koto - Shinryoujo (TV seriál)
2002 Gokusen (TV seriál)