foto

Marie Štípková

  • nar. 9.9.1986 (33 let)
    Český Těšín, Československo

Biografie

Narodila se v roce 1986 v Českém Těšíně, kde také maturovala v roce 2006 na gymnáziu. V témže roce začala studovat DAMU – činoherní herectví. Kromě účinkování v Disku (Velmi společenské tance) a Viole (Staročeské vánoční hry) jsme ji mohli vidět ve filmu režiséra Martina Dolenského Chyťte doktora!, kde hraje asistentku Marii. Hraje na alt–saxofon (dříve vystupovala v saxofonovém kvartetu) a na všechny druhy zobcových fléten. Navštěvovala dramatický kroužek při ZUŠ v Českém Těšíně, se kterým absolvovala soutěže dětského divadla a účastnila se recitačních soutěží. Dlouhodobě externě spolupracuje s českou scénou Těšínského divadla. Ze sportu dává přednost softballu, který hrála i závodně a závodně jezdila vodu (vodácký víceboj P–5).

Zdroj: Presskit k filmu Anglické jahody (2008)

Herecká filmografie

Filmy

2020 Dušičky (studentský film)
2019 Nabarvené ptáče
2017 8 hlav šílenství
2013 Jako nikdy
2012 Cesta do lesa
2011 50°10'53.468"N, 16°33'12.266"E (amatérský film)
2008 Anglické jahody
2007 Chyťte doktora

TV seriály

2018 Specialisté (TV seriál)
Tajemství nevěsty (S03E03)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Personální otázky (S05E23)
2017 Dáma a Král (TV seriál)
Krvavá svatba (S01E06)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Pokaždý se to zvrtne! (S03E03)
2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)
Manuál svatební noci (S01E04)
Vezmu si tě jindy! (S01E03)
2012 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Noční taxi (S03E04)

Hudební videoklipy

2018 Barbora Poláková - 2-8-5 (hudební videoklip)
2016 Barbora Poláková - Generace (hudební videoklip)
2015 Aneta Langerová: Tragédie u nás na vsi (hudební videoklip)
Barbora Poláková - Nafrněná (hudební videoklip)

Divadelní záznam

2020 Homo Faber (divadelní záznam)
2010 Kazimír a Karolína (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2012 Pěna (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)

Fanoušci tvůrce